Českotřebovský deník 24/2012  (26.1.)                                   

Kdo je dobrej - maže modrej ! 

Podmínky pro běžkaře na Kozlově jsou super.Škoda opět projeté hřebenovky z Kohouta na Kozlov těžkou technikou. Při větší návštěvnosti o víkendu bude asi vyhýbání nepříjemné. M. Bartoš 


Nepříjemnost na sjezdovce 

Vážená redakce, jako čtenářka Českotřebovského měsíčníku se na Vás obracím se žádostí, zda by jste otiskli můj příspěvek, který obsahuje nepříjemnou zkušenost s lyžařskou školičkou na Pekláku v České Třebové. Od svého přítele jsem k Vánocům roku 2010 dostala lyžařský výcvik právě v již zmiňované školičce na Pekláku. I když mi bylo padesát let, řadím se na sjezdovkách mezi úplné začátečníky. Proto mi připadá neadekvátní, že mě zkušená lyžařská instruktorka vzala na velkou sjezdovku už druhou výcvikovou hodinu. Na sjezdovce jsem měla pád, ze kterého byla tříměsíční neschopnost s operací kolene. Mám na to dva svědky, kteří byli u pádu na sjezdovce přítomni. Úraz nebyl zapsán , neboť se to stalo ve večerních hodinách, kdy byly prostory školičky již zamčeny. Když jsem se jiné instruktorky druhý den dotázala, zda je školička pro případy úrazu pojištěná, tak mi zalhala, že nikoliv.
Provozovatel Bc. Robert Kilb mě půl roku sliboval schůzi všech zúčastněných, ale k ničemu nedošlo. Bez protokolu o úrazu jsem nemohla žádat ani u své pojišťovny o náhradě škody, kterou jsem vyčíslila na 20 000 Kč. Má ekonomická situace se od té doby výrazně zhoršila půjčkou. Proto chci touto cestou varovat další adepty lyžařské školičky na Pekláku v České Třebové, aby se předem o všem dostatečně informovali a nestala se jim stejná nepříjemnost.  Kašparová Sylva Ústí nad Orlicí

Poznámka: V loňské sezóně měla lyžařská škola na Pekláku jiného provozovatele než v roce letošním, zkušenosti z loňska nelze tedy automaticky ztotožňovat s letošním ročníkem 2012, kdy lyžařskou školu provozuje přímo naše městská společnost Eko Bi. (re)

R35 hledá trasu v okolí Litomyšle 

Veřejné projednávání posudku a současné dokumentace záměru výstavby rychlostní silnice R 35 v úseku MÚK Ostrov - MÚK Staré Město se bude konat v kongresovém sále Státního zámku v Litomyšli dne 8. února 2012 od 14:30 hodin. Jednání se zúčastní i zpracovatel dokumentů připravených pro hodnocení vlivu záměru na životní prostředí. Celá trasa silnice R 35 byla definitivně stanovena s výjimkou úseku vedoucího kolem města Litomyšl. Schválení tohoto úseku trasy neproběhlo zcela regulérně a proto musí být znovu projednáno. Jde o úsek, který nás velmi zajímá, zde se R 35 nejvíce přibližuje našemu městu. Doporučujeme tedy účast.
 
Slíbili, ale nesplnili 

Jde o zastávky rychlíkových spojů na autobusové lince ČT - Ústí n.O., které měly podle příslibu provozovatele zastavovat hned od začátku platnosti jízdního řádu také na zastávce ZŠ Habr- manova, kde je velká frekvence cestujících. Vozy na těchto spojích ale jezdí jen po hlavní I/14 a ke škole vůbec nazajíždí, zastavují jen na Parníku u školy. Řidiči se vymlouvají na to, že mají na trasu do Ústí jen 15 minut a zastávku nestihnou. Přesto v Ústí zastávku u žst. UO město přidali, u nás to nejde. Neměli to tedy aspoň slibovat. Zajímavé je i to, že zastávka Parník škola je již v zóně Lhotka, i když to neodpovídá zveřejněné mapě. (re)
 
Český svaz ochránců přírody Podorlicko Česká Třebová
a oddíl MOP Puštíci vás srdečně zvou na TURNAJ V SUDOKU ☻    A PEXESU 

Turnaj proběhne v neděli 29.1.2012 od 13.00  v Ekocentru Podorlicko (Podbranská ulice).
Zkouška paměti pro všechny hravé od 3 do 100 let. Soutěží se ve třech věkových kategoriích.