Po vánoční přestávce začal také florbal                                

V neděli 15. ledna pokračovala Pardubická liga starších žáků 9. a 10. kolem a českotřebovští hráči byli po vánoční pauze na florbal řádně natěšeni. Nakonec si mohli po dvou těsných zápasech připsat tři body za jednu výhru. Hraje se 3x12 minut čistého času.
 
FbK Svitavy – FbK Česká Třebová 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Od začátku se hrálo sice docela takticky, ale hře nechyběly střely, ani tvrdé střety hráčů, které by se neztratily ani o kategorii výše. Po několika spálených šancích se ujala spolupráce bratří Langerů. Starší Tomáš si v 8. minutě nejdříve na polovině narazil s Beranem, aby pak dalším dotekem přihrál mladšímu Vojtovi, pro kterého brankář soupeře nebyl těžkou překážkou. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně 11 sekund, a tak první třetina skončila smírně.
Ve druhé třetině jsme měli zpočátku více ze hry, ale nedokázali jsme naše šance využít, a tak v 18. minutě zahřmělo u naší branky a soupeř vedl. Na tento zásah odpověděl o 2 minuty později šikovnou střelou k pravé tyči Krása, ale Svitavy se ozvaly znovu s vedoucím gólem hned za minutu.  Necelé 2 minuty do konce třetiny však Stolín vybojoval balonek za brankou soupeře, přihrál před ni Halasovi, který se ze své pozice nemohl mýlit.
V poslední části zápasu Svitavám jako by docházely síly, ale Třebová toho nedokázala náležitě využít. Vítězný gól zaznamenal po Cindrově pasu Vondra, ale šancí jsme měli ještě na dva zápasy dopředu. Potěšit může to, že jsme dobrou obranou pustili soupeře ve třetí třetině jen k 5 střelám na branku.
Góly ČT: 8. Langer V. (Langer T.), 20. Krása (Kmoníček), 22. Halas (Stolín), 26. Vondra (Cindr)
 
FbK Česká Třebová – FBC Peaksport Litomyšl 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Litomyšl sice před turnajem okupovala poslední místo v tabulce, ale tam se dostala vinou odpočtu 6 bodů za kontumace a i podle herního projevu se dá řadit rozhodně výš. Proti pořadatelskému týmu jsme hráli dlouho vyrovnaný zápas, kde se činili především oba brankáři. Urostlejší hráči soupeře budili respekt, ale kluci se dokázali vybičovat k velmi slušnému výkonu. Jedinou kaňkou na jinak dobré první třetině byla její poslední sekunda, kdy se skrytou střelou z dálky Litomyšl dostala do vedení.
Českotřebovákům se nedala upřít snaha, ale opět mohli žehrat na spoustu spálených šancí, do kterých se dostali, zatímco Litomyšl byla efektivnější. V 15. minutě dostal až příliš prostoru domácí kapitán Petr, vzrůstem jeden z nejmenších hráčů na turnaji, ale výkonem jeden z nejlepších, a chladnokrevně Novotného prostřelil. V 19. minutě pak Litomyšli vyšla její často praktikovaná souhra, kdy hráč s míčkem za brankou vyláká co nejvíce soupeřů před branku, aby přihrál na půlku obránci, který měl před sebou spoustu prostoru na střelu – bylo to 0:3 a zdálo se, že již je víceméně rozhodnuto. Jiskřičku naděje vykřesal T. Langer křížnou střelou do šibenice 61 sekund před druhou sirénou.
Třetí část zahájili Třebováci výtečně. V jedenácté sekundě Vondra překvapil jinak spolehlivě chytajícího Kulhavého lehkou střelou mezi nohy a po něm zakončil úvodní minutu snů opět T. Langer po spolupráci s bratrem. Rozhořel se boj o každý centimetr hřiště, brankáři museli být neustále ve střehu a všichni kluci hráli  na maximum. Štěstí se tentokrát usmálo na Litomyšl. Pět minut před koncem dali vedoucí gól a při našem neúspěšném pokusu o poslední zteč jejich nám soupeři vstřelili ještě jednu branku.
Góly ČT: 33. a 35. Langer T. (na obě Langer V.), 35. Vondra
Na turnaji kluci zanechali dobrý dojem a je vidět, že se každým zápasem zlepšují a dokážou stále lépe řešit situace, které v zápasech nastávají. Jen tak dál!
Tabulka Pardubické ligy

#

Družstvo

Zápasy

Výhry

Remízy

Prohry

Body

     

1.

Orel Přelouč

10

7

2

1

23

56:

26

 

2.

Sokol Pardubice

11

7

2

2

23

51:

27

 

3.

FbK Orlicko-Třebovsko

11

6

1

4

19

60:

45

 

4.

FTC Vysoké Mýto

10

5

1

4

16

45:

32

 

5.

FBC Piráti Sokol Chrudim

11

4

1

6

13

34:

52

 

6.

FbK Česká Třebová

10

3

1

6

10

32:

45

 

7.

FBC Peaksport Litomyšl

11

3

0

8

9

41:

53

 

8.

FbK Svitavy

10

3

0

7

9

39:

78