Druhou část soutěže začali hokejisté debaklem                   

Druhou část krajské ligy zahájili hokejisté Lokomotivy v Poličce,s níž v závěru loňského roku doma těsně prohráli (8:10). Tentokrát bylo všechno jinak, před pěti stovkami diváků vyzněl zápas jasně pro domácí tým.
 
POLIČKA - ČESKÁ TŘEBOVÁ 11:2 (3:1, 3:0, 5:1)
 
Branky: 3. Kubát (Švejda), 9. Kubát (Švejda, Nykl), 10. Krajíček (Šedý), 30. Nykl, 31. Šedý (Mahel), 32. D. Vápeník (V. Vápeník), 41. Nykl (Kubát), 45. Soukal, 52. Soukal, 53. Kubát (Nykl), 59. Nykl (Švejda) – 8. Černý (Doha), 59. Teplý (Doha).
 
Rozhodčí: Kratochvíl – Teplý, Hájek. Vyloučení: 8:12 (navíc Mahel na 10 minut, V. Vápeník a Máša na 5 minut + OK – Poul 10 minut + OK + TH, T. Řehák a Brukner na 5 minut + OK, Čejka na 10 minut). Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 480.
 
Polička: Rauer – Veselý, Češka, Kubát, Jindra, Šedý, Švejda, Grubhöffer,, Hejtmánek, D. Vápeník, Nykl, Soukal, Mahel, Boháček, Máša, Krajíček, Fric, Kašpar, V. Vápeník.
 
Česká Třebová: Kaplan – T. Řehák, Chadima, Novotný, Poul, Bačík, Čejka –
Brukner, Rak, Doha – Pavlák, Kvasnička, Černý – Váně, Teplý, B. Řehák – od 41. minuty Kiac, Rybka.
 
Hostující českotřebovský tým  znovu doplácel na individuální chyby a špatnou koncentraci. V osmé minutě dokázal Černý odpovědět na vedoucí branku soupeře, ale tak jako v některých předcházejících utkání, tak i v Poličce hokejisté České Třebové vzápětí rychle inkasovali další branky. Ještě v první třetině stačilo soupeři pouhých 79 vteřin ke vstřelení dalších dvou gólů. Pro vývoj celého střetnutí byl klíčový úsek mezi třicátou až dvaatřicátou minutou. Polička během dvou minut a jedné vteřiny vstřelila tři branky a po dvou třetinách vedla 6:1. V závěrečné třetině přidali domácí dalších pět branek, hostující tým skóroval pouze jednou.
 
Na zápasy s Českou Třebovou se vždy výrazně těší poličský hráč Martin Kubát. Někdy nastupuje v obraně, jindy v útoku, ale co je nejdůležitější, vždy střílí branky. Při utkání, které se hrálo 18. prosince 2011 v České Třebové a Polička jej vyhrála 10:8, vstřelil tři branky a měl jednu asistenci. Navlas stejnou bilanci „představil“ na domácím ledě, Lokomotivě opět tři góly dal a na jeden přihrál. Jako utržený ze řetězu řádil také jeho spoluhráč Petr Nykl, tři vstřelené branky a dvě přihrávky, to je rovněž skvělá bilance.
Druhé utkání odehraje Česká Třebová ve čtvrtek 19. ledna na domácím ledě, od 18.30 hodin nastoupí proti Lanškrounu.
Další výsledky - skupina A:
Choceň - Hlinsko 6:0
Chrudim - Litomyšl 2:4
Světlá - M.Třebová 7:1
www.hokej-ceskatrebova.cz