44. Lidový ples je již minulostí    


Plesová sezóna je v České Třebové v plném proudu o čemž svědčí i skutečnost, že tuto sobotu 21.1.  se všech sálech našeho města ,kde je možné ples konat skutečně „plesalo“.

Na Horách pořádali ples odboráři z depa, na Skalce rybáři a na ples jste mohli jít i do bývalého „Lidového domu“. S „lidovci“ jste se však mohli nejvíce setkat v domě Národním, kde se konal již 44. Lidový ples, letos pořádaný jako ples krajský. Někteří z nás si vzpomenou na plesy divadelní, které v České Třebové patřily k vyhlášeným. Štafetu reprezentačních plesů v současnosti převzal (dle mého názoru) právě Lidový ples a ples českotřebovských podnikatelů. Tím ale nechci snižovat práci všech ostatních organizátorů dalších plesů, kteří pro nás organizují zábavu. Vím o čem mluvím, práce se zajištěním takového plesu je skutečně hodně. A o co jste přišli, když jste v sobotu 21.1. na Lidovém plese nebyli ?  Zahájení obstarali konferenciéři Zuzana Vondrová a Martin Klumpar. Vyprodaný ples pozdravil senátor Petr Šilar, náměstek hejtmana Roman Línek a předseda městské organizace KDU – ČSL Jiří Vencl. Mohli jste vidět: swingový orchestr ZÚŠ Česká Třebová pod vedením Milana Špičáka, vystoupení klubu sportovní gymnastiky při Gymnáziu Česká Třebová, taneční odbor při ZUŠ Česká Třebová pod vedením Lenky Slavíkové, hudební skupinu RK – band, pantomimu Michala Morkese, ABBA revival a cimbálovou muziku Zádruha. Bohatý program, co říkáte? A to jsem se  ještě nezmínil o „Soutěži o ceny“ (jak se nyní musí nazývat tombola, abychom neporušili novelu loterijního zákona). Nad soutěží o ceny (tedy tombolou) dohlížel poslanec Parlamentu ČR Václav Cempírek. Mohli jste vyhrát například: zájezd do Belgie, vyhlídkový let, tablet a další 450 cen. Lidový ples tradičně není pouze plesem pro získání prostředků na činnost MO KDU ČSL Č.Třebová. Podstatná část výtěžku plesu jde na dobročinné účely. Letos byly předány prostředky Věře Luxové na nadační fond Josefa Luxe a občanskému sdružení za jeden provaz. Mrzí nás, že si o dárkový šek nepřišel ředitel domova pro seniory Česká Třebová pan Jurenka.

A co napsat na závěr ? Samozřejmě poděkování všem sponzorům, organizátorům a návštěvníkům našeho plesu a za rok, 26.1. 2013, na našem plese nashledanou.                                                                                             Jiří Vencl - fotografie Martin Šebela