Další kniha z pera Martina Šebely v prodeji
Z MINULOSTI BEZDĚKOVA  A OKOLÍ   I.                     

V pondělí 16. ledna 2012 se na pultech prodejen objevila nová publikace Martina Šebely "Z minulosti Bezděkova a okolí". jde o první díl publikace, která bude ještě během letošního roku doplněna druhou částí. Koupit ji můžete v prodejně DAS v Sadové ulici, knihkupectví Paseka  Hýblova 51 a knihkupectví LEFF v Litomyšlské ulici a ještě také v prodejně Levné knihy v Hýblově ulici a v informačním centru města v budově radnice. Stojí 149 Kč.

Během práce na této publikaci se podařilo shromáždit nebývalé množství písemného i obrazového materiálu, že její vydání v původním rozsahu v jednom svazku nebylo z výše uvedených důvodů možné. Proto došlo k rozdělení textu do dvou dílů. Ten první, který právě vyšel, zahrnuje kromě všeobecné historie Bezděkova pomyslnou procházku Bezděkovem samotným a také k němu těsně přiléhající částí  města, Rudoltičkami. Čtenář zde postupuje tzv. dům od domu.

Ve druhém díle, který by se měl objevit v prodeji v průběhu letošního roku, se čtenář seznámí s minulostí  čtvrti  Křib, navštíví další bezděkovská místa, jako Rambouskův most a jeho okolí, tzv. „Staré koupadlo“, Podhorku, bývalý chudobinec a připomene si zaniklé ovocné sady, v minulosti se nacházející v okolí Bezděkova. Stranou nezůstanou ani někdejší firmy a živnosti, dříve existující  ve výše uvedených čtvrtích. V závěru  kniha připomene některé z rázovitých obyvatel této části města. Ale na toto vše si bude muset čtenář ještě nějaký čas počkat

(re)