Českotřebovský deník 49/2012 (26.5.)                                    

Pár fotek ze soboty 25.2.- ukázka, jak vypadá městská komunikace na Lhotce - Na Špici. V tomto okrajovém a mnohdy opomíjeném konci České Třebové proběhlo na podzim bagrování a uložení kanalizace. Takto po oblevě a tání sněhu vypadá silnice, která slouží i jako chodník. Nejde sice o novou komunikaci, nýbrž o cestu stavební firmou do dalších stavebních prací "zakonzervovanou" s tím, že "to určitě do jara vydrží".  Počasí bylo proti.  cestu tedy upraví na svoje náklady dosavatel stavby, nemělo by to zatížit městskou pokladnu. Nové silnice se na Lhotce doufejme dočkáme po dokončené všech etap budování kanalizace v této lokalitě.
 

Prodám dvě starší, ale zachovalé VÁLENDY S ÚLOŽNÝM PROSTOREM-vyklápěcí mechanismus, cena 1000,- za kus. Bližší info na tel.: 605749615”.
 
Dětský karneval ve Svinné  

25. 2. 2012 "bývalá školička"  ve Svinné dětským karnevalem žila. Byla plná dítek, jež se v rozmanitých i nápaditých maskách  při hudbě a soutěžích náruživě vyřádila. Radost měli i dospělí, kteří na to hleděli. Když sousedské nápady a úsilí se spojí, výsledek za to stojí! Místním českotřebovským i litomyšlským sponzorům děkují organizátoři a spokojené děti. Bartoníčková a spol.