Valná hromada Spolku Gymnázia Česká Třebová              


Ve čtvrtek 16. února se v budově školy konala tradiční valná hromada Spolku Gymnázia Česká Třebová. Předsedkyně Jana Sedláčková seznámila přítomné se Zprávou o činnosti za rok 2011 a také s plánem aktivit na rok letošní, bez připomínek byla přijata nejen Zpráva o hospodaření v loňském roce, ale také návrh rozpočtu na rok 2012. Tento materiál počítá s obvyklou podporou mimoškolních aktivit studentů školy, nově pak obsahuje rovněž příspěvek ve výši 1 000 Kč pro každého nového žáka prvních ročníků gymnázia. Částka je určena k nákupu učebních pomůcek i k úhradě nákladů za adaptační kurz a měla by napomoci k bezproblémovému vstupu na novou školu.

Zásadním bodem programu je vždy vystoupení ředitele školy. PhDr. Petr Poldauf ve svém projevu popsal současnou situaci na českotřebovském gymnáziu, zamyslel se však také nad otázkami, které se dotýkají problematiky školství v obecnější rovině. Po poslední větě zazněl potlesk, který zcela jistě nebyl jen potleskem zdvořilostním, ale také vyjádřením poděkování člověkovi, který stojí v čele školy více než dvacet let.

Ve věcné a kultivované diskusi pak vystoupily osobnosti z řad absolventů nedávných i těch dříve narozených. Velmi zřetelně se projevil patriotismus všech diskutujících i snaha přispět k co nejlepšímu postavení instituce, jejíž role je v našem městě opravdu velmi důležitá.

Na příští valné hromadě se těšíme také na setkání s novými členy našeho spolku.  Mgr. Josef Menšík