Zdařilý ples studentů gymnázia Na Skalce                           

Druhý maturitní ples studentů zdejšího gymnázia se uskutečnil v pátek dne 3. února 2012 v sále českotřebovského internátu.  Jeho pořadateli byli tentokrát studenti třídy IV.C čtyřletého gymnázia.
Ples započal v 19.30 hod. předtančením maturantů, nazvaným „Božské předtančení“. Antické bílé  stejnokroje dodaly své osobité kouzlo. Poté již nic nestálo v cestě tradičnímu šerpování, kterého se tentokrát zhostil třídní profesor Jan Kohút.  Jakmile byly šerpy rozdány, následovala tradiční „sprcha“ v podobě drobných mincí. Stranou nezůstala ani obvyklá sóla pro profesory a pány rodiče.
Potom již nic nestálo v cestě volné zábavě. K tanci a poslechu vyhrávala stejně jako u předešlého plesu oktávy gymnázia kapela Betl Band. Během večera došlo také na další předtančení orientálního tance, které předvedla  letošní maturantka třídy víceletého gymnázia Eva Provazníková. Během plesu byla vylosována tombola a konala se také dražba dortu, ozdobeného fotografií třídy. Ten byl vydražen za  3 500.- Kč. O občerstvení se na pěti místech v  prostorách internátu postarala restaurace „Nad Hrází“ v Srnově.
Plesalo se do ranních hodin a  nám nezbývá než maturantům popřát hodně štěstí v důležité chvíli, která je v letošním školním roce čeká.
                                                                                                                                                       Martin Šebela