NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC OKRESU ÚSTÍ NAD ORLICÍ ZA ROK 2011

7.2.2012   ŠEMBEROVO DIVADLO VYSOKÉ MÝTO

V letech 1998, 2005 a 2008 získal ROBERT KRUPIČKA ocenění Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad Orlicí. V letošním roce tomu není jinak. Letošní vyhodnocení ankety o nejlepšího sportovce okresu Ústí nad Orlicí se konalo ve Vysokém Mýtě. Loni se tato akce konala v Kulturním domě v Ústí nad orlicí a předloni v únoru roce 2008 v českotřebovském Národním domě, tehdy za účasti naší úspěšné olympioničky, oštěpařky Barbory Špotákové, tehdy čerstvě vyhodnocené jako atlet roku 2008. Vyhodnocení ankety se zúčastnili zástupci měst okresu a významných podnikatelských subjektů v regionu - sponzorů této akce. Nechyběl ani starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.  Mezi nejlepšími sportovci a kolektivy byli také sportovci z našeho města.
 
Jak byla letošní anketa vyhodnocena

V hlavní kategorii jednotlivci – dospělí zvítězil a nejúspěšnějším sportovcem Orlickoústecka za rok 2011 se stal zástupce atletiky Ústí nad Orlicí Robert Krupička. V minulé sezoně vybojoval 2. místo v Mistrovství České republiky v maratonu, v celoročních tabulkách České republiky je v půlmaratonu na druhém místě a v maratonu na krásném 5. místě. Na Mistrovství Evropy ve skyrunningu zvítězil, v Turecku na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu skončil desátý a na Jungfaumaratonu si připsal třetí místo.
Na druhém místě skončila v anketě Monika Simonová, která hájí barvy Cyklotreninku Františka Trkala Lanškroun. Tato šestadvacetiletá cyklistka se stala mistryní Evropy amatérů v časovce a připsala si také dvě druhá místa na mistrovství světa amatérů.Třetí místo zamířilo do Ústí nad Orlicí k loňskému vítězi, Lukáši Novákovi, který se věnuje hasičskému sportu.
Pro ocenění za čtvrté místo si došla Karolína Kloučková, která se věnuje ve Ski klubu Ústí nad Orlicí alpskému lyžování.
Pátý skončil Libor Gerčák, futsalový brankář České reprezentace a týmu FC Nejzbach. Do fotbalové brány se staví za FK Choceň. Ve volném čase se věnuje i mládeži. Šesté místo putovalo do Žamberka spolu s Václavem Stejskalem, který se věnuje rychlostní kanoistice.
První místo v kategorii jednotlivci – mládež do 15 let získala Petra Vávrová, která se v TJ Spartak OEZ Letohrad věnuje karate. Je několikanásobnou mistryní republiky a druhou v Evropském poháru. S velkým náskokem také vede celorepublikovou tabulku své kategorie. Druhý skončil Jakub Procházka, jenž se věnuje biatlonu v klubu KB OEZ Letohrad. Třetí místo patří Michaele Stránské, běžkyni Iscarexu. 4. Jakub Procházka, atletika, TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, 5. Daniel Rössler, letecké modelářství, LMK Choceň, 6. Petr Dostál, plavání, PK V. Mýto, 7. Michaela Mikysková, plavání, PK V. Mýto, 8. Radovan Šifra, sportovní lezení, Saltic team HK Lanškroun, 9. Matyáš Junek a Adam Klement, kanoistika, SK V. Mýto, 10. Patrik Kubíček, rychlostní kanoistika, SK Žamberk.
Kategorie mládež, junioři 1. místo dvojice Daniel Suchánek a Jan Jílek, dosáhli obrovských úspěchů v kanoistice. Reprezentují SK Vysoké Mýto. Druhá skončila Klára Paďourová a třetí Nikola Krátká, která získala v roce 2011 čtyři mistrovské tituly ve všech možných juniorských kategoriích karate (TJ Spartak OEZ Letohrad)4. Michal Krčmář, 5. Vlastimil Vávra, 6. Kristýna Černá, všichni biatlon, KB OEZ Letohrad, 7. Filip Záveský, běh, Iscarex, 8. Pavel Jiroušek, kuželky, Lokomotiva Česká Třebová, 9. Veronika Scheuerová, sportovní lezení, Saltic team HK Lanškroun, 10. Tomáš Ďurán, naturální kulturistika , Letohrad.
Veteráni nad 40 let: 1. Jiří Strnad, který se věnuje rychlostní kanoistice za SK Žamberk. V loňském roce získal řadu ocenění, mezi nimiž nechybí titul mistra republiky, vítězství na mistrovství světa či výhra na Evropských veteránských hrách. Druhý skončil Aleš Stránský, který se věnuje v týmu Iscarex běhu. V roce 2011 vybojoval 1. místo v Českém poháru v běhu do vrchu, 1. místo v Iscarex cupu a mnoho dalších titulů. Třetí skončil Miroslav Krsek, který se věnuje atletice a duatlonu. V mistrovství světa v duatlonu skončil třetí. 4. místo vybojoval na Grossglockner, 1. pak na 10 km na mistrovství ČR v atletice a na 1500 m skončil také první.4. Aleš Dytrt, biatlon, KB OEZ Letohrad, 6. Miloslava Keprtová běh, Iscarex, 6. Vladimír Nebola, benčpres TJ Spartak OEZ Letohrad.
Kolektivy z vesnic: 1. fotbalisté TJ Sokola Libchavy. Ocenění získali především za úspěšnou práci s mládeží, přípravka i žactvo hraje krajské soutěže, dorost se pohybuje na okresní úrovni a A mužstvo je po podzimu v I. A třídě na 1. místě.
Kolektivy dospělých: 1.biatlonisté KB OEZ Letohrad, (druzí v celkovém pořadí Českého poháru). 2.oddíl kuželek Lokomotiva Česká Třebová, který hraje již osm let nejvyšší soutěž v republice. V roce 2011 vyhrál Český pohár a nakonec i Superpohár. 3. VK Choceň. 4. FK OEZ Letohrad – fotbal, 5. TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – atletika.
Družstva mládeže. 1. Volejbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí, kteří hrají druhou nejvyšší soutěž v republice. 2. biatlonisté KB OEZ Letohrad 3. futsalisté kategorie U16 FC Nejzbach Vysoké Mýto.  4. FbK Orlicko Třebovsko – florbal, 5. Volejbal Česká Třebová.
Kategorie Krajánek: v roce 2011 nejvíce zazářil rodák z Ústí nad Orlicí, který je mistrem světa, Evropy, vítězem Světového poháru a druhým nejlepším sportovcem roku v republice – Jaroslav Kulhavý.
Vyhodnocení trenéři: Václav Webr, Čestmír Rypka, Jana Schejbalová, Vladimíra Vebrová, Otakar Boura, Renata Čadová, František Sedlák a Jaroslav Šalý.
Miroslava Sedláčková převzala ocenění v kategorii handicapovaní sportovci.
Sportovní hvězda Orlického deníku. Největší podporu od hlasujících čtenářů měl Jaroslav Macháček, hráč a kapitán hokejistů HC Dlouhoňovice, který je také nejlepším hráčem okresního hokejového přeboru.
Fotografoval  Milan Richter.

1) 5. místo volejbalisté ČT., zástupce  Pavel Kubíček – KOLEKTIV MLÁDEŽE
2) Léna Šebková – zpěvačka
 
3) 3. místo Michaela Stránská  ISCAREX Česká Třebová (18 let) – DOROST, JUNIOŘI
 
4) 8. místo Pavel Jiroušek kuželky Loko ČT, 7. místo Filip Záleský  ISCAREX Česká Třebová – DOROST, JUNIOŘI
 
5) Monika Agrbi – zpěvačka
6)Redaktorka Deníku Hlavová, náměstek Hejtmana PK Roman Linek
 
7) Hvězda Deníku Jaroslav Macháček – (vpravo)
 
8) 5. místo Miloslava Keprtová běh ISCAREX Česká Třebová, 2. místo Aleš Stránský ISCAREX Česká Třebová - VETERÁNI
9) Miroslav Krsek Luková – VETERÁNI
 
10) 3.  místo Lukáš Novák – hasič Ústí nad Orlicí, 2. místo Monika Simonová cyklistika Česká Třebová, 1. místo ROBERT KRUPIČKA atletika Ústí nad Orlicí (přebírá Vencl – trenér) - DOSPĚLÍ
 
11 a 12)  Jaroslav Kulhavý - KRAJÁNEK
 
13) Ing. M. Soušek – starosta Vysokého Mýta
 
14 a 15) Diváci v sále Šemberova divadla