Českotřebovský deník 66/2012 (13.3.)                                    

Vzkaz pro gurmány: v sobotu přijďte ke Kostelíčku

Dne 17.3.2012 v sobotu pořádá "Spolek od sv. Kateřiny" ve spolkové chalupě U Kostelíčka akci "Co rádi jíte". Začínáme v 11.30 hod. Těšíme se na vaši návštěvu.Podrobnosti o akci "Co rádi jíte" jsou na plakátech na různých místech ve městě, v naší vývěsní skříňce na Lidické ulici nebo na našich webových stránkách http://spoleksvk.8u.cz
 
Peklák v úterý 13. března ukončil sezónu 

Sbaha udržet svah do konce prázdnin byla veliká, ale jarní počasí je výrazně proti těmto snahám, svah je ve stavu kdy je velmi obtížné udržet regulérní podmínky pro lyžování. Proto se Peklák tým rozhodl ukončit zimní sezonu 2011/2012. Posledním dnem letošní sezóny bylo úterý 13.3., kdy s ejezdilo od 9ti do 20ti hodin. Plánovaný karneval je zrušen.
 
Noc s Andersenem-poslední volná místa!

Městská knihovna, 30. března od 17:30 hodin
Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně proběhne od 30. března 17:30 do 31. března 8:30 hod., Chodíš-li do 1. -5- třídy, neváhej se k nám připojit a prožít noc plnou pohádkových bytostí a dobrodružství. Bližší informace a přihlášky v půjčovně dětského oddělení. Nutná registrace předem. Přednost mají ti čtenáři, kteří se ještě této akce neúčastnili.
Uzávěrka přihlášek 16. března. Vstupné 100,- Kč.  http://knihovna.ceska-trebova.cz/
 
Poděkování

Říká se, že malé činy jsou více než-li velká slova. Toto se potvrdilo v podobě nadačního plesu konaného 18.2.2012, jehož výtěžek byl věnován mé dceři. Děkuji všem, kdo se na něm podílel finančně, organizačně i všem zúčastněným. S dcerkou jsme se plesu zúčastnily a prožily nádherný večer, při němž jsme na chvíli zapomněly na každodenní starosti a těžkosti, které nám život přináší. Je úžasné, že se našla parta prima lidiček, co nemyslí jenom na sebe, ale snaží se podle svých možností pomoci druhým. Dále děkujeme za věcné dary v podobě dortu a ohromného plyšáka nám věnovaných na slavnostním předání výtěžku. Moc si toho vážíme a ze srdce děkujeme. Helena Kubová a Johanka Wendligová
 
Škola hrou v kraji Komenského 

V těchto dnech byl schválen vzdělávací projekt pod názvem „Škola hrou v kraji Komenského“, jehož hlavní myšlenkou je podpořit zvyšování kvality ve vzdělávání na školách v Pardubickém kraji. Součástí rozsáhlého projektu je i vzdělávací program „Přírodní zajímavosti Regionu Orlicko–Třebovsko“, jehož produkty budou sloužit ke zkvalitnění výuky přírodopisu a zeměpisu ve školách regionu. Tento materiál bude zpracovávat tým pedagogů a profesních odborníků. Výstupem vzdělávacího programu bude nosič DVD a brožura, které obdrží školy regionu. Pomocí těchto médií by měli být žáci seznámeni se všemi městy a obcemi regionu Ústecko–Třebovsko a s jejich přírodními zajímavostmi. Budou vytipovány  přírodní zajímavosti, které jsou pro město nebo obci něčím významné a neměly by být ve videu opomenuty (např. památný strom nebo stromořadí, výskyt vzácných druhů živočichů a rostlin, významné prameniště, přírodní naleziště, chráněné území, naučná stezka atd.). Po jejich obdržení, realizační tým údaje zpracuje a vybrané lokality navštíví.

 

Prodám jednopatrový rodinný dům s veškerým příslušen stvím  v obou podlažích  (1+1  - 1+1) Dům s garáží a zahradou se nachází v tiché ulici blízko středu města.  Zájemci volejte na tel. č.  777 833 999  nebo pošlete  SMS.
 
Nový ředitel ve Vysokomýtské nemocnici uveden do funkce   

Vysoké Mýto (12. 3. 2012) – Novým ředitelem Vysokomýtská nemocnice, jednoho z největších zařízení následné péče na území Pardubického kraje, se stal Josef Diessl.  Hlavním úkolem pana ředitele bude finanční a personální stabilizace nemocnice. Je také důležité navázat úzkou spolupráci s Hamzovou léčebnou a Orlickoústeckou nemocnicí,“ sdělil zaměstnancům zařízení radní Pardubického kraje pro zdravotnictví Martin Netolický, který ho přijel uvést do funkce. Třiapadesátiletý Josef Diessl má pro splnění těchto úkolů dobré profesní a kvalifikační předpoklady. V minulosti působil ve vrcholných manažerských funkcích. Posledních osm let pracoval jako ředitel regionální pobočky Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky. „Pardubický kraj vnímá Vysokomýtskou nemocnici jako důležitý kamínek v mozaice poskytování zdravotní péče v kraji. Věřím, že pan ředitel je tou správnou osobou, která zajistí spolupráci mezi regionálními zdravotnickými zařízeními. Jedním z jeho prvních kroků by proto mělo být jednání v Hamzově léčebně a Orlickoústecké nemocnici,“ uvedl radní Martin Netolický. Vysokomýtská nemocnice je příspěvkovou organizací Pardubického kraje, která poskytuje především zdravotní péči dlouhodobě nemocným pacientům. Věnuje se také specializované ambulantní péči v podobě jednodenní chirurgie a gynekologie. Další služby zajišťují odborné ambulance.

 

Nové výstavy v Ústí nad Orlicí 

Srdečně Vás zveme na vernisáž druhé části jarních výstav, která se uskuteční ve čtvrtek 15.3. od 16:00 hod. A na co se můžete těšit?  U příležitosti 105. výročí narození významného ústeckého rodáka – violoncellisty, hudebního pedagoga Bohuše Herana otevíráme výstavu věnovanou této zajímavé osobnosti. Na vernisáži bude pokřtěna kniha Heleny Matyášové – Bohuš Heran. Druhá výstava Vás zavede prostřednictvím masek a fotografií z našeho regionu do období MASOPUSTU. Čeká na Vás i živá masopustní hudba a občerstvení. Těšíme se na Vaši návštěvu!