Českotřebovský deník 71/2012 (18.3.)                                    


Uvedené fotografie J. Krásy napovídají, že se v České Třebové skutečně chystá něco významného, něco nepřehlédnutelného. Co na tom, že jsme na tento vstup silného investora dlouho čekali. Už je tady a rozvíjí se první ze čtyř etap velké investice, která potvrzuje, že význam českotřebovského železničního uzlu není jen pro České dráhy a ČD CARGO, ale také pro soukromé investory, v našem případě pro akciovou společnost METRANS. Význam investice je mimo jiné oceněn nejen zvýšeným zájmem dalších investorů o místo v českotřebovské průmyslové zóně, která vzniká v okolí logistického terminálu, ale také zřízením  nového celního úřadu s působností pro celý okres Ústí nad Orlicí a v některých službách i pro větší region. To by měl být impulz pro zřízení dalších pracovních míst a  tím také o snížení nezaměstnanosti, která je již dlouhou dobu  v našem okrese  jedna z největších. Nový terminál je vidět z dálky a nejlépe ze silnice na Semanín kolem rybníčku Pařez.  Doporučuji proto tuto trasu pro jarní vycházku, i když zde na hospodu s kulečníkem nenarazíte. Do Semanína to pak není daleko a nedávno zde otevřeli novou naučnou stezku ČSOP. Začíná přímo na návsi v malém parčíku....  (mm)

Stížnost na nesmyslné a nebezpečné dopravní značení  

Při jízdě městem Česká Třebová po Litomyšlské ulici od společnosti LDM do města, před hospodou U Lenina, dostane řidič stávajícím dopravním značením několik zmatečných vzájemně si odporujících příkazů a informací. První z nich, to nejdůležitější je příkaz Stůj, dej přednost…, současně je mu dán příkaz odbočit vpravo. Řidič by měl začít zastavovat vozidlo a čeká ho další překvapení, žádná křižovatka se nekoná, není komu dále dávat přednost. Není také kam respektovat příkaz o odbočení. Pokračuje tedy se zvýšenou opatrností dál pomalu a po necelých deseti metrech je informován, že je zase na hlavní silnici a do Řetové, že má odbočit do leva. Jenže příkaz odbočení vpravo stále platí. Odbočí tedy do Matyášovy ulice a nestačí se divit. Všichni řidiči před ním i za ním příkaz odbočení vpravo nerespektují. Jsou místní a ví, že některé značky ve městě se musí respektovat, jiné pro ně neplatí. Tak bude jednat každý kdo místní poměry nezná. Chybí ještě dopravní hlídka za křižovatkou, která bude důsledně pokutovat všechny, kteří dopravní značení nerespektovali. Prohlédněte si obrázek a posuďte sami. Všechny dopravní značky vidí řidič ze stejného úhlu. Všechny jsou umístěny ve stejné vzdálenosti od pravého kraje silnice v chodníku.
Přimlouvám se za všechny řidiče, hlavně za ty z jiných měst, žádám Vás, odstraňte to nesmyslné značení co nejrychleji.
Vím proč a za jakým účelem tam toto značení je, ale je špatně směrováno a špatně umístěno.  Pokud se mýlím, prosím, napište mi jak má řidič reagovat když uvidí před sebou tyto značky. Očekávám odpověď.
S pozdravem.                                                                                                       Ing. Ivan Bednář,
Česká Třebová  1991

V České Třebové bude na Velký pátek znít Bible   


Přijďte si poslechnout nebo i číst!

Církev bratrská v České Třebové pořádá pod záštitou České křesťanské akademie:

Celonárodní čtení Bible.

V pátek 6. dubna 2012 od 10.00 do 17.00 hod.

na Starém náměstí v České Třebové

Do mikrofonu se budou číst předem určené kapitoly Bible. Lidé se střídají, kousek může číst úplně každý, i Vy.

Bible je naše společné kulturní a duchovní dědictví. Chceme ji přiblížit lidem a připomenout smysl Velikonoc.

Tato akce probíhá na řadě míst v ČR v rámci 4. ročníku Celonárodního čtení Bible (www.ctenibible.cz).

 
Posezónní hokejový turnaj 2. tříd – pro ročník 2004 18. 3. 2012 – Skuteč  

Výsledky :  TJ Loko Česká Třebová – HC Skuteč  5 : 3
                  TJ Loko Česká Třebová – SK LH Žďár n.S.  4 : 2
                  TJ Loko Česká Třebová – HC Hlinsko  10 : 1
                  TJ Loko Česká Třebová – HC Jaroměř  4 : 3
                  TJ Loko Česká Třebová – HC Chotěboř  1 : 5
                  TJ Loko Česká Třebová – HC VCES H.Králové  6 : 1
Konečné pořadí:  1.Chotěboř, 2.Česká Třebová, 3. Jaroměř,  4.Žďár, 5.Skuteč, 6. Hlinsko, 7. H.Králové
Sestava ČT:  Lepša – Fikejz, Trnková, Rudová, Novotný Aleš, Novotný Adam, Novotný Jan, Bárta, Páv, Pecina
Komentář:
V neděli se naši druháci zúčastnili dobře obsazeného turnaje ve Skutči, aby poměřili svoje síly s kluby z okolních krajů.
A nevedli si vůbec špatně.  Po pěti výhrách a jedné prohře obsadili krásné druhé místo. Myslím, že to byla velice pěkná tečka na závěr sezony, která byla pro tuto věkovou kategorii velice úspěšná.                                                      Stanislav Ruda, trenér mládeže
 
Před polednem se 18.3. na naše stránky přihlásil miliontý registrovaný návštěvník  

Stalo se to přesně v 11:3. Jméno ani IP adresu tohoto návštěvníka neznám, nicméně "odpočítávání"   probíhalo od půl dvanácté a na čekání stačilo potom celých devět minut. Mohlo se stát, že počítadlo s číslem 1 000 000 vidělo více návštěvníků, kteří se na stránky přihlásili ten den opakovaně.   Nyní tedy počítáme návštěvníky druhého milionu, podle současné návštěvnosti stránek (více než 20000 návštěvníků za měsíc) nebude rozhodně trvat devět let než dosáhneme další milion, jako v případě tohoto milionu prvního. (Počítadlo nastartovalo od nuly 1.5. 2003) . Tak vypadal vstup miliontého návštěvníka:


Klub Červenka Vás zve