Českotřebovský deník 76/2012 (22.3.)                                  
Českotřebovská Základní umělecká škola postupuje dále úspěšně v Národní soutěži Základních uměleckých škol.   I v Krajských kolech si vedli žáci ZUŠ velmi dobře.

Ve čtvrtek 1.března 2012 se uskutečnilo Krajské kolo ve hře smyčcových souborů a žákovských orchestrů. Pořadatelem byla českotřebovská ZUŠ, která měla v této soutěži smyčcový soubor, pod vedením p.uč. Jitky Novákové, který obsadil krásné 2. místo               
V pondělí 5.3. 2012 a ve středu 7.3. 2012 proběhlo ve Vysokém Mýtě Krajské kolo v oboru hra na dechové nástroje. Naši školu reprezentovali dva žáci, Martin Řehoř – trubka - vyučující p.uč. Ludovít Štark, který získal čestné uznání I.stupně a Radka Voclová – saxofon – vyučující Mgr.Milan Špičák, která obsadila výborné 2. místo.
Ve středu 21.3. 2012 absolvovaly naše žákyně, pod vedením p.uč. Petry Kotyzové, Krajské kolo v Pardubicích, v oboru sólový a komorní zpěv. I zde zaznamenala všechna děvčata vynikající výsledky. Eliška Balážová obsadila 3.místo v oboru sólový zpěv, v oboru komorní zpěv excelovala naše děvčata – Barbora,Maršíková, Veronika Voleská a Natálie Pecháčková – obsadila 1.místo s postupem do celostátního kola. K tomuto pěveckému triu je třeba ještě vyzvednout výborný výkon dvou dalších hráček doprovodných nástrojů – Kateřiny Přívratské – housle a p.uč. Mgr. Kateřiny Dostálkové – klavír.
Opět je třeba velmi poděkovat všem soutěžícím, jejich učitelům i rodičům a popřát postupujícím hodně úspěchu v Celostátním kole.
 
 
UPOZORNĚNÍ:  
V úterý 3.dubna 2012 v 19.00 hodin se uskuteční v Malé scéně v České Třebové oblíbený koncert s názvem „Hrajeme doma“. Představí se nám žáci ZUŠ a jejich rodinní příslušníci. Vstupné je dobrovolné.
 
Českotřebovští loutkáři připravují novou pohádku.

Kulisy a kostýmy pro loutky jsou hotové a proto se intenzivně zkouší pod vedením režisérky Libuše Němcové. Pohádka s názvem "Jak Honza rozum našel" jistě pobaví nejen naše nejmenší diváky. Hru režíruje Libuše Němcová.
Těšíme se na vás v sobotu 31.3. v 10:00 a ve 14:00 hodin v Malé scéně v České Třebové.