Českotřebovští sokolové cvičící skladbu seniorů cvičili na sokolské akademii pořádané  T.J. Sokol Ústí nad  Orlicí u příležitosti 125. výročí založení  ústeckého Sokola. Vystoupili na závěr první poloviny programu se skladbou „Jen pro ten dnešní den“, kterou s nimi nacvičuje na XV. všesokolský slet župní cvičitelka Zora Janebová. Sklidili úspěch a svým dnešním výkonem dokázali, že budou na slet v Praze dobře připraveni. Mirka Červinková. Více fotografií na: www.sokol-ceskatrebova.webnode.cz
 

Aktuální zprávy: 

  • Skupina Medvědi pokřtila v naplněném Národním domě své nové CD. Pořad konferoval Jiří Musílek
  • Dechová hudba Řetůvanka se po roce opět představila českotřebovským posluchačům v pěkně zaplněném velkém sále Kulturního centra.
  • V městské knihovně organizovali další ročník akce pro děti : "Noc s Andersenem".
  • Vyšlo dubnové číslo Českotřebovského zpravodaje, opět v největším možném rozsahu 108 stran.  V prodejní síti je změna: Českotřebovský zpravodaj je možné nyní také zakoupit v trafice VALMONT v prodejní galerii v obchodním centru Kaufland.
  • SVĚTOVÝ DEN VODY V EKOCENTRU ČERVENKA 

    Ve dnech 20.-23.3.2012 uspořádala ZO ČSOP Zlatá studánka u příležitosti Světového dne vody osvětovou kampaň pro žáky mateřských a první stupeň základních škol. Žáci si hravou formou uvědomili, na co všechno je potřeba voda a kolik ji za den spotřebují, sami navrhovali řešení, kde se dá vodou šetřit. Při programu se žáci naučili vyčarovat z poupěte květ, dozvěděli se, že nafta je lehčí než voda, zopakovali si koloběh vody v přírodě. Se staršími žáky jsme diskutovali o znečištění vody. Na závěr jsme pro děti vyčarovali duhu v brčku. Kampaně se zúčastnila 1 mateřská škola a žáci 2 základních škol, dohromady více než 300 dětí.

     

     
    Honza Betlach opět ve Svinné

    Rád zveřejňuji fotografie o bohatém společenském životě ve Svinné, který se zde nezastaví ani v průběhu zimy. V rekonstruovaném objektu místní školy se zde prakticky každý týden koná nějaká kulturní nebo společenská akce. Na snímcích se vracím k besedě českotřebovského cestovatele Honzy Betlacha o svém expedici na Nový Zéland v roce 2008, která navázala na jeho předchozí zdejší vystoupení ve kterém představil Mongolsko. Minulý týden se zase v sále ve Svinné konal tradiční turnaj v mariáši, tento víkend se 31.3: koná v tomto sále výroční schůze mysliveckého sdružení.   


    Sotva skončila sezóna už chystají v Ústí novou - další ročník Orlickoústecké minihokejové ligy. 

    Pořadatel:                  HC Ústí nad Orlicí
    Místo konání:             Zimní stadión Ústí nad Orlicí
    Zahájení soutěže:       Listopad 2012
    Ukončení soutěže:      Březen 2013
    1. Věkové kategorie:
    Bez věkového omezení (za osoby mladší patnácti let zodpovídá vedoucí mužstva)
    2. Podmínky přihlášení mužstva:
    1. Řádně odevzdaná a vyplněná přihláška -    do 30. září 2012
    1. V termínu zaplacené startovné (1300 Kč) - do 30. září 2012 (po zaplacení nevratné)!
    1. V termínu zaplacená jistina (1700 Kč) -      do 30. září 2012
    1. V termínu zaplacená první záloha na led, rozhodčí a časomíru (16 500 Kč) - do 30. října 2012.
    1. V termínu (do 30. září 2012) řádně odevzdaná a vyplněná soupiska mužstva maximálně patnácti hráčů + pasové fotografie každého hráče (platí pouze u hráčů, kteří nebyli v 6. až 12. ročníku registrováni – seznam registrovaných je v další části propozic). Noví hráči budou zaregistrováni), za hráče nad limit patnáct bude stržen registrační poplatek dle tabulky.
     

    Pravidla pro start hráčů za klub ve 14. ročníku 2012 - 2013:

    A. Hráči narození v roce 1971 a starší (veteráni) - nemusí se zjišťovat, zda jsou registrovaní, či ne a hrají bez omezení.

    B. Hráči krajských a vyšších soutěží ČSLH nesmí nastoupit – v případě, že se při zjišťování zjistí, že je hráč registrován v takovémto oddíle, tak zápasy, ve kterých hrál nebudou kontumovány, pokud si tento hráč do 15-ti dnů od prvního nastoupení v utkání zruší registrační průkaz.

    C. U hráčů narozených  v roce 1972 a mladších musí být zjištěno, zda jsou registrovaní a kde za poplatek 60 Kč (bude strženo z jistiny).

    D. K utkání mohou nastoupit maximálně 3 registrovaní hráči okresních soutěží, registrovaných může mít klub ale i více.

    E. Nový hráč může k utkání nastoupit, ale do zjištění se bere jako registrovaný, v případě, že to bude krajský hráč, tak klub ihned provede zrušení jeho registrace do 15-ti dnů, jinak bude každý zápas kontumován a hráč bude brán jako hráč načerno.

    F. U brankářů se registrace zjišťovat nemusí, ovšem nesmí pak nastoupit jako hráči. Pokud chtějí hrát (1972 a mladší), musí se u nich vše zjistit jako u hráče.

    G. Označení hráčů: KH - krajský hráč (nesmí hrát!!), RH - registrovaný hráč, NH - neregistrovaný hráč, V - veterán. NO – nový hráč.

    H. Zda je hráč registrován či ne se bude zjišťovat na ČSLH v Praze za poplatek, který bude strháván z jistiny. Týká se jen hráčů, u kterých je zjištění registrace nutné.

    POZOR:   Důležité je, kde je hráč registrován a ne, zda hraje za A nebo B mužstvo!!!! Tedy se to týká například všech hráčů Chocně (A i B mužstva), Litomyšle, Poličky, Lanškrouna, České Třebové, atd. narozených v letech 1972 a mladších!! Pokud je hráč registrovaný v klubu, který soutěže nehraje, se pořád považuje za registrovaného – ovšem jako okresního.

    POZOR: V případě, že je hráč registrovaný a na utkání si přinese orazítkovanou a podepsanou žádost o zrušení registrace od svého oddílu, tak může k utkání nastoupit a bude brán jako neregistrovaný. Za zrušení pak bude stržen poplatek 60 Kč z jistiny. Pokud poplatek už oddíl uhradil, tak musí předložit i doklad o zaplacení.

     

    Pro přijetí družstva do soutěže je nutné bez výjimky splnit do 30. září 2012 první tři body (přihláška + 1300 Kč startovné + 1700 Kč jistina) a do 30. října 2012 zaplacena záloha na led 16500 Kč. Družstev je dostatek, a tak budou přijaty jen ty celky, které tyto podmínky splní. Nikomu nebudou udělovány zvláštní výhody při losování, nebude se brát ohled na zápasy okresního přeboru a případné jiné soutěže. Na žádosti o změny nemusí být přihlédnuto a nemusí jim být vyhověno. Vše je pouze na vedení turnaje! V průběhu registrace bude zveřejňováno pořadí družstev. Jakmile družstvo splní bez výjimky pravidla pro přijetí, bude ihned k turnaje připuštěno. Pozor, je omezená kapacita družstev, a tak se na opozdilce nemusí dostat!

     

    3. Hrací čas:   3 x 11 minut čistého času (minutové přestávky mezi třetinami), v případě nerozhodného stavu 2 minuty prodloužení ve třech hráčích + brankář s pravidlem náhlé smrti, v případě nerozhodného stavu vždy jeden nájezd až do rozhodnutí (jede libovolný hráč ze zápasové soupisky).

     

    4. Hrací dny:  Pátek, sobota a neděle, mimořádně v týdnu.   

     

    5. Rozhodčí:   Za každý zápas dostane rozhodčí 200 Kč bez dalších výloh a cesťáků a budou nasazováni na zápasy dle rozpisu, pokud budou dva, tak každý dostane 100 Kč. Platby budou provedeny ihned po zápase.