Úvodní jarní duely hokejbalistům nevyšly  -
nezískali ani bod 

Kohoutí A tým doma přivítal celky z jižní Moravy a „béčko“ v sobotu jelo bojovat v devíti do Chrudimi. Ani jeden ze zápasů českotřebovští borci nedotáhli do vítězného konce, podobně jak tomu bylo v podzimní části na hodonínsko-sudoměřické misi. Velkým překvapením tohoto dvojkola je plný bodový zisk původně předposlední Přelouče a tři body Poruby v souboji ve spodní části tabulky se Svítkovem.
Lokomotiva i přes prohry zůstává zatím na osmém postupovém místě pro play off.
Hodoním pečetil vítězství do prázdné branky v poslední minutě
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová : Rigum Hodonín  1 : 3   (1:1,0:1,1:0) 

Než se všichni kolem dokola stačili rozkoukat putoval na trestnou lavici Štěpán Švec za faul loktem. A několik málo vteřin před koncem přesilové hry Rugumu jí využil Kuba k úvodní brance utkání. Ale domácí se nevzdali ani po přísném vyšším trestu Lustyka v sedmé minutě. A zásluhou samostatné akce matadora Kvasničky vyrovnali nepříznivé skóre v polovině 9 minuty. Stav 1:1 vydržel do první sirény i přes další vyloučení domácích a v závěru třetiny i dvou hráčů na straně Hodonína. Po přestávce hráči Lokomotivy dostali šanci v další přesilovce, ale ta díky faulu domácího hráče netrvala více jak minutu. A vyloučených přibývalo na obou stranách. Hodonín v polovině 28 minuty dokázal dokonce využít své oslabení ke vstřelení druhé branky do sítě Ehrenbergera. Na začátku závěrečné části opět nabídli hosté hráčům v bílém přesilovku, ale rozhodčí v zápětí posoudili jako faul Lustykův zákrok a počet hráčů na ploše se srovnal. Další rozruch přinesla až 39 minuta, kdy po potyčce vyfasoval Hruška 5+OK a dva hráči hostí po 5minutách. Mimo plnění se trestné lavice se dlouho nic nedělo. Domácí střídačka přistoupila v závěru na hru bez brankáře ve snaze zkorigovat jednobrankové manko. Ale byli to hosté, kteří půl minutu před koncem pečetili své vítězství do prázdné branky.
Branka : 8 Kvasnička
Střely: 17:19, vyloučení: 6:8 Hruška 5+OK, hosté 2x 5min, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:1
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Sudoměřice 1:2 (1:1,0:0,0:1) 

Branka : 13 Macků
Střely: 24:22, vyloučení: 4:4 , využití přesilovek: 0:1,
Fakta k tomuto utkání dodáme v následujících dnech.
 
Na úvod jara béčko v devíti nestačilo na Jokerit  
Záloha Lokomotivy vstoupila do jarní části soubojem o pátou příčku na chrudimském hřišti. V brance se po dlouhé pauze způsobené operací poprvé objevil Zdeněk Šmíd a zachytal skvěle. Lodivod Broulík opět doplnil sestavu několika mužů o dorostenců. Kohoutům, ale v závěru utkání proti třem pětkám domácích nezbývaly síly.
 
HBC Jokerit Chrudim : Lokomotiva Č. Třebová B  4:1 (1:1,2:0,1:0)

Kohouti byť v hodně okleštěné sestavě šli zásluhou dorostence Hübla do vedení v šesté minutě. Jednobrankoví náskok dokázali hráči Lokomotivy společně s dobře chytajícím Šmídem udržet až do závěru jedenácté minuty a tímto stavem skončila i první třetina. V té prostřední již převzali aktivitu na své hole domácí Žolíci a nejdříve v osmnácté minutě využili přesilovku a v závěru třetiny zvýšili svoje vedení na rozdíl dvou branek. Závěrečné dějství přineslo už jen pečetící čtvrtou branku v síti českotřebovského týmu, kdy hosté už neměli sílu konkurovat i přes dobrou zimní přípravu domácím se skoro dvojnásobkem hráčů. A tak si oba soupeři vyměnili pořadí v tabulce, Lokomotiva přenechla o bod pátou příčku Jokeritu, ale stále živí šance na nadstavbovou část.
A jak viděl utkání  trenér Michal Broulík : "Už před zápasem bylo na první pohled zřejmé, kdo bude tahat za kratší konec. Chtěli jsme hlavně zodpovědně bránit a zbytečně se nikam nehonit. Jednoznačně jsme chtěli, pokud možno, každé střídání zakončit střelou na domácí branku. Myslím, že první třetina a druhá polovina prostřední části byly z naší strany odehrány dobře. Vypracovali jsme si několik slibných brankových příležitostí, bohužel bez gólového efektu. Definitivní zlom našeho odporu přišel ve třetí třetině, kdy se nám nepodařilo snížit na rozdíl jediné branky. Naopak za několik málo okamžiků padla poslední branka do naší sítě a postupem času unaveným hráčům už nezbývaly síly se vzepřít. Od této chvíle domácí už v poklidu diktovali tempo a hry a dokráčeli k pohodlnému vítězství. Dobré utkání odchytal Zdenda Šmíd, který zachránil několik dalších vyložených šancí žolíků. V dobrém světle se prezentoval stabilně hrající dorostenec Jílek, kterému velice dobře sekundoval jeho spoluhráč z dorostu Lukáš Hübl. Nezbývá nic než se prát v dalších utkáních o další body a věřit, že to play off "uděláme".
V dalším kole nastoupí béčko Lokomotivy příští sobotu na domácím hřišti proti záloze Ježků, což může být klíčové utkání pro play off či při vzácné shodě náhod i pásmo ohrožení.
Vyloučení: 5:4, využití: 1:0, střely: 44:42 
Branky: 6 Hübl EQ, 11 Bureš (Hořeňovský) EQ, 18 Řehák (Bureš) PP, 28 Dyntar (Hořeňovský) EQ, 36 Řehák (Hořeňovský)
Sestava České Třebové: Šmíd – Broulík, Kovář, Šustek, Hübl, Jílek, Hyksa, Němec, Mrštný                          Foto Jar. Badzik
 
Přiští týden:

Sobota 10.3.2012  14:00 Loko Č. Třebová B : Ježci Heřmanův Městec B