Co pro Vás připravila knihovna na duben:                          


 3.4. od 15 hod. dětské oddělení

Matyldino předčítání

Ahoj děti, zveme vás na "Pohádky z pařezové chaloupky"aneb Jak Křemílek a Vochomůrka slavili jaro… tak ho přijďte oslavit s námi i vy. Nejprve vás čeká pohádka, do které budete také trošku zapojeni, potom si dáme aprílové hádanky a nakonec si vyrobíme veselé vajíčko, které si odnesete domů. Vstupné dobrovolné.

 

5. 4. od 17 hod. čítárna

Max Švabinský

Městské muzeum zve na přednášku o Maxi Švabinském u příležitosti 50. výročí umělcova úmrtí.

Přednášet bude historička umění PhDr. Jana Orlíková. Pořádá Městské muzeum.

 

10. 4. od 17 hod. čítárna

Univerzita volného času 2012

Jak sestavit rodokmen (seminář pro začátečníky) s Mgr. Janou Voleskou

Zveme všechny nadšence a badatele rodinných historií na zajímavý seminář. Bez nutnosti rezervace. Vstupné 30,-Kč. Předplatitelé UVČ 2012 zdarma.

 

16. 4. od 19 hod. čítárna

Autorské čtení Blanka Kostřicová: Souvislosti

Prozaička a literární vědkyně PhDr. Blanka Kostřicová, PhD. publikuje většinou své nově vznikající povídky průběžně v olomouckém časopise Listy. V prvním letošním čísle pražské literárně-kulturní revue Souvislosti, do níž Blanka Kostřicová obvykle přispívá odbornými statěmi a recenzemi, však právě vychází ucelený blok tří povídek českotřebovské autorky. S těmito povídkami se Blanka Kostřicová chystá seznámit třebovské publikum na literárním večeru, který se koná v pondělí 16. 4. v 19.00 v čítárně Městské knihovny.

 

17. 4. od 15 hod. čítárna

Tvořivá dílnička

Špachtlování aneb vyrábíme ze špachtlí. Tentokrát budeme vyrábět tužkovníky. S sebou opět tvořivné 25,- Kč a dobrou náladu.

 

Úspěch v soutěži Biblioweb: 1. místo! 

Ve velmi silné konkurenci  se Městské knihovně Česká Třebová podařilo zopakovat loňský úspěch v soutěži o nejlepší webové stránky knihoven. Ve své kategorii knihoven v obcích a městech od 3 do 20 tisíc obyvatel zvítězila. Slavnostního předání cen proběhne na konferenci ISSS v Hradeckém Aldisu 2. dubna 2012. Ve veřejném internetovém hlasování jsme sice nezvítězili, ale všem, kteří nám poslali hlas velmi děkujeme a bereme to jako výzvu k dalšímu zlepšování webu.