V neděli dne 25.března 2012  se v podvečerním čase sál zdejší Malé scény zcela zaplnil návštěvníky. Konala se zde totiž premiéra nového divadelního představení,  pohádky, nacvičené dětmi – členy divadelního kroužku Knoflíček  místního DDM Kamarád.
Režisérky, Mgr. Petra Štanclová a Bc. Jana Endyšová, Dis., tentokrát sáhly po mnohé z nás z televizní obrazovky  známé předloze. Tou se stala pohádka „Paní Liška“, natočená Libuší Koutnou v roce 1988. Pohádka vypráví příběh dívky Elišky, která nalezne druhý domov v příbytku Paní Lišky. Ten je plný kouzel  a pohádkových bytostí. Eliška opustí svůj nový příbytek a Paní Lišku bez poděkování. Kouzlem se promění v  jednu z lišek, služebnic své paní. Teprve tehdy pochopí, že za prokázané dobrodiní je třeba řádně poděkovat. A  tak vše nakonec dobře dopadne.
V hlavní roli Paní Lišky se představila  osvědčená členka souboru a současně také  nová posila místního divadelního souboru Hýbl, studentka gymnázia, Michaela Svobodová. Role Elišky byla svěřena Báře Heinzové. Svým výkonem diváky v sále pobavil také Jiří Holý v roli krále. Nebyla to však  jeho první královská role, kterou v souboru ztvárnil. Jeho ženu, královnu, zahrála Kateřina Ševčíková, jejich syna, prince Šimůnka potom Jan Holínka. Za pochvalu stojí samozřejmě i výkony všech  dalších protagonistů příběhu, ať se  jedná např.  o lišky, víly, vodníka, hejkala, zvířátka, kuchtíky,  jednotlivé „složky“ obloženého chlebíčku a další. Někteří z herců se objevili i ve dvojrolích.
Pohádka byla uvedena i v dalších dnech jako školní představení pro žáky zdejších škol.                                          Martin Šebela