Alžběta Poukarová (violoncello) a doc. Renata Ardaševová se v úterý 13. března večer  v Malé scéně představily na violoncellovém recitálu, který byl generální zkouškou na absolventský koncert, který se bude   konat ještě v závěru března v aule HF JAMU v Brně.

Pro koncert si Alžběta Poukarová vybrala Sonátu C dur pro violoncello a klavír, Variace na Rossiniho téma B. Martinů, Requiebros G. Cassadó. Po přestávce pak zaznělo šest částí Italské suity I. Stravinského. Alžbětu Poukarovou přišla do Malé scény podpořit velmi slušná návštěva, po koncertu získala tolik květin, kolik by všichni  zde vystupující umělci nejméně v posledním roce záviděli. Mezi gratulanty nechyběl ani Bětčin učitel violoncella na zdejší ZUŠ Petr Poslušný.

Koncert ukázal, že máme v našem městě vynikající absolventy  základní umělecké školy, nadějné talenty. připomeňme si nedávný absolventský koncert Jiřího Kadavého (ml), absolventa VŠMU v Bratislavě, který také nejdříve provedl ve spolupráci s pěveckým sborem Bendl koncert jako generálku v naší Malé scéně a poté i úspěšný koncert (také s Bendlem) v Bratislavě. Přejeme Alžebětě stejně úspěšný koncert také v Brně. Fotografie z koncertu: