Aktuálně z juda - medailové žně pokračují !                       


Mezinárodní turnaj v Pezinoku, Slovensko

V sobotu 17.3.2012 jsme odjeli do Pezinoku na Mezinárodní turnaj žáků, kterého se zůčastnili oddíly ze Slovenska, Čech a Rumunska. My jsme odjeli se 13 závodníky a přivezli jsme si 7 medailí (3x 1.místo, 3x 2.místo a 1x 3.místo). Moc pěkné zápasy předvedl Vítek Škrkoň ve váze do 38kg a po zásluze zvítězil. Další první místo vybojovali po vydařených zápasech Kíťa Klimešová ve váze do 38kg a Dušan Provazník do 60kg. Finálové boje si také užili David Vích ve váze do 52kg, Karel Gregar do 46kg a Magda Klimešová do 38kg, ale všichni si nakonec přivezli stříbrnou medaili. Poslední bronz nám udělal radost ve v&aacu te;ze do 46kg a zasloužil se o něj Tonda Kobza. Ostatní závodníci se bohužel neprobojovali do závěrečných kol. Výsledky:

-mladší žáci
38kg Vít Škrkoň 1.místo
60kg Dušan Provazník 1.místo
46kg Tonda Kobza 3.místo

-mladší žákyně
38kg Kíťa Klimešová 1.místo
38kg Magda Klimešová 2.místo

-mláďata
52kg David Vích 2.místo

 

Turnaj přípravek Brno

Dne 24.3.2012 jsme se zúčastnili dalšího kola turnaje přípravek v hale SKKP Brno. 2. a 3. skupina našeho oddílu přispěla 23 závodníky, a sice 4 mladšími žáky, 6 dívčími mláďaty a 13 chlapeckými mláďaty. Za vydatné podpory rodičů a trenérů si třebovští judisté odvezli 15 diplomů, z toho 3x 1. místo, 7x 2. místo a 5x 3. místo. Z celkových 76 zápasů jsme uspěli v téměř 34% a náš vítězící stroj se tak zlepšil o 4% oproti minulému kolu. Sice jsou to drobné krůčky, ale každým takovým zlepšením dokazujeme, že se i naši nejmladší judisté v českém judu neztratí. 

 

Český pohár Jablonec nad Nisou

Ve dnech 24. – 25.3.2012 jsme cestovali na jeden z pěti kvalifikačních turnajů do Jablonce nad Nisou. Tyto turnaje patří vůbec k největším v republice a náš oddíl se tam tentokárt prezentoval hned 5 medailemi. Soutěže se zůčastnilo kolem 700 judistů z celé ČR a Německa. Za náš oddíl startovalo 18 závodníků a přes obrovskou konkurenci v některých kategoriích se neztratili. Musím vyzvednout tři naše vítěze – v dorostencích vyhrál ve váhové kategorii nad 93kg Lukáš Hordějčuk, kdy věříme, že se Lukášovi opět vrací forma. V mladších žácích potvrdil skvělou formu a zvítězil (na prvním poháru v Ostravě obsadil 3. místo) ve váze do 46kg Ton da Kobza, kdy musel zvládnout pět těžkých zápasů. Další zlato přivezla Magda Klimešová (na prvním poháru v Ostravě měla 2.místo) ve váze do 36kg, kdy soutěží prošla absolutně suverénně a dokonce ve finále porazila loňskou mistryni republiky (a oplatila ji finálovou porážku z Ostravy) před časovým limitem na ippon. Stříbrné medaile přivezli v kategorii juniorek ve váze do 78kg Pavla Horská a v mladších žákyních do 28kg Zuzka Gregarová. Další ještě bodovaná místa obsadili Vojta Typl ve váze do 60kg získal 5.místo, Jan Růžička ve váze do 42kg - 7.místo a stejně tak si vedl i Jan Formánek ve váze do 50kg. Ostatní zůstali bez bodového zisku. V&sca ron;em velké poděkování za reprezentaci oddílu a města – jen tak dál! Judu zdar.