Úspěch žáků ZŠ Ústecká

Ve dnech 6. a 7.  března 2012 se konala v Ústí nad Orlicí oblastní přehlídka dětských recitátorů. Zúčastnilo se jí i 6 žáků ZŠ Ústecká. Byli to: Beáta Hrdličková, Filip Neugebauer, Jakub Sýkora, Denisa Mašínová, Eliška Truhlářová a Lucie Svítilová. Odborná porota ve složení  - Hana Cihlová, Jindřiška Petráková, a Jana Trojanová byla velmi spokojená s výkonem nejmladších recitátorů. Ústecké škole se letos zvláště dařilo. Do krajského kola porota vybrala Filipa Neugebauera, žáka 3. třídy, s textem Jiřího Kahouna – - Jak to jede, medvěde! Dále Elišku Truhlářovou, žákyni 4. třídy,  s textem Františka Nepila - - Setkání a Denisu Mašínovou, žákyni 5. třídy, s básní Jana Hostáně  - Myška a makovice. 
Jsme rádi, že se na naší škole stále daří objevovat nové talenty, které navazují na práci a úspěchy svých starších kamarádů jako jsou – Adam Pávek, Ondřej Kocourek, Veronika Stasiowská, Kateřina Ženková, Vlaďka Kubátová  a další. Recitační soutěž na této škole má totiž už velmi dlouho tradici. Letos se konal již 17. ročník této soutěže. Od jejího začátku až dosud za hodinami a hodinami práce s mladými talenty naleznete stále stejné jméno – Kristýna Dostálová. Je to jméno ženy, která recitaci zasvětila svůj život  a na škole vychovala již celou řadu skvělých recitátorů a milovníků prózy a poezie.
Milí mladí přátelé krásného slova, držíme Vám pěsti a přejeme si, aby Vám i nám Váš přednes přinášel příjemné chvíle. Hodně štěstí v pardubickém krajském kole!                                                      Za vedení školy  Mgr. Hana Frűhaufová