Českotřebovský deník 103/2012 (22.4.)                                  

Volejbalový pohár Pardubického kraje ve volejbale.
V sobotu pokračovala pohárová soutěž Pardubického kraje mladšího žactva ve volejbale turnajem v České Třebová. Domácí dvě družstva se utkala s družstvem Polička A a B a Sokolem Dolní Újezd. Jednalo se o druhý turnaj celé soutěže, v němž bojují družstva  z Pardubického kraje. Celá soutěž vyvrcholí 17.6.2012 turnajem v České Třebové. Sobotního turnaje se z našich hráčů zúčastnili: Smola, Kadlec, Unzeitig, Hubáček, Renčín, Sejkora, Dupenopulos, Ščučka, Beneš, Bělková, Šplíchalová, Kamenická, Hrišková, Foldynová a hostovala Veselá. Celkové pořadí: 1. Polička A 2. Č. Třebová C 3. Dolní Újezd 4. Polička B 5. Č. Třebová B 
                                                                                                                            Za volejbal  Česká Třebová Michal Kadlec

 


Primárky ODS i v České Třebové 

Oblastní rada ODS Ústí nad Orlicí naplánovala na svém jednání v pondělí 16/4 2012, jakým způsobem proběhnou primárky volby kandidáta ODS na prezidenta České republiky. Jelikož pokyny Hlavní kanceláře ODS umožňují, aby se volební komise s urnou pohybovala po celé Oblasti, dohodli se členové Oblastní rady, že primárky proběhnou 3/5 2012 nejprve v Lanškrouně, kde budou moci členové ODS volit od 14.00 hodin, poté v České Třebové, kde bude urna instalována od 15.00 v hotelu Bravo na Starém náměstí a od 16.00 do 20.00 potom v Ústí nad Orlicí, kde bude volební místo v Oblastní kanceláři ODS na Tvardkově ulici. Volit budou moci členové i o den později, 4/5 2012. To bude volební místnost zřízena v Chocni a volby zde budou probíhat od 16.00 do 20.00 hodin. Členové z celé Oblasti si tak mohou sami vybrat, kde se volby zúčastní. Volit budou moci také 2/5 2012 v Pardubicích, kde proběhne i představení všech kandidátů ucházejících se o jejich hlasy. „Osobně nejsem příznivcem přímé volby prezidenta, mám za to, že je to pouze drahý, populistický a zbytný krok, který si v koalici prosadily především Věci veřejné, nicméně když už, potom jsem rád, že členové mohou v primární volbě sami rozhodnout, kdo bude naším kandidátem,“ říká místopředseda Oblastního sdružení ODS Ústí nad Orlicí Mgr. Josef Kopecký. „Jsem vlastně zvědav, jak primárky dopadnou. Já sám nevím, komu hlas odevzdám, protože moje kandidátka, Miroslava Němcová v pondělí oznámila, že z kandidatury odstupuje, proto se budu muset znovu rozhodovat. Možnosti odvolit v primárkách ale rozhodně využiju,“ dodává Kopecký.
V oblasti Ústí nad Orlicí má ODS k 31/3 2012 celkem 222 členů ve 14 místních sdruženích.

Prodám slunný byt 2+kk v České Třebové na ulici Dr. E. Beneše 651, v OV, 88 m2, 2 n.p., byt je po kompletní rekonstrukci (plastová okna, rozvody elektřiny, podlahové krytiny, omítky, topení). Dispozice bytu: kuchyň. kout, obývací pokoj, ložnice s mezonetem (15m2), chodba, koupelna, WC. V ceně bytu je kuchyňská linka + sporák, velká vestavěná skříň, zařízená koupelna, parkovací místo před domem. Vytápění vlastním plynovým kotlem. Foto zašlu e-mailem. Cena bytu 1 600 000,—Kč. Kontakt :723 920 229.