Českotřebovský deník 108/2012 (30.4.)                                  

Opět máme Českotřebovské pivo, tentokrát "Besední". 

Bylo prezentováno minulý týden v kavárničce U Tygra.  Nevaří se sice ve Třebové, ale na zakázku jinde, ovšem jeho receptura byla přizpůsobena  anketě, která proběhla právě mezi zdejšímu "ochutnávači".  Českotřebovské pivo je společný projekt Luboše Vašiny a Jana Jasanského, na kterém se podílí i další osoby, má své vlastní webové stránky a jde o projekt, který rozhodně stojí za povšimnutí a zvláštní prezentaci. S Českotřebovským pivem se tak rozhodně budeme moci setkat již na letošním Týdnu sportu.  Měl jsem tu čest Českotřebovské pivo ochutnat a nenašel jsem na něm nic, za co bych je měl pohanět. Uvidíme, jak se toto pivo  vžije, je to další nová nabídka v nyní už tak dost bohaté škále pivařských výrobků, které příští týden (od pátku 11. května) ještě doplní (Českotřebovský) kohout a to ve čtyřech variantách.  Prezentaci Českotřebovského piva v kavárničce U Tygra fotil Martin Šebela. Článek o vzniku Českotřebovského piva naleznete na webu www.ceskotrebovskepivo.cz
 
 
Stručné zprávy

Poslední dubnový den  bylo krásné počasí, Čarodějnice se letos vydařily jako nikdy jindy.
Majáles českotřebovského gymnázia dal o sobě vědět brzy po poledni, studenti  seřazeni  dle tříd prezentujících vlastní nápady vedeni vozem městské policie prošli město po stanovené trase v poměrně sevřených řadách tak, že diváci snad ani nestačili vnímat  letošní scénář Majálesu. Průvodem to ovšem neskončilo, v areálu gymnázia pokračovaly Majálesové hry. Fotogalerie z Majálesu  bude uvedena ve zvláštním příspěvku.
 
PRODÁM KOLO ZN. FAVORIT

Prodám staré kolo zn. Favorit (se zámkem, nářadím, pologaluskami). Cena 200 Kč. 731 421 952
 
Českotřebovský zpravodaj květen 2012 na stáncích a v prodejnách.

Opět byla rozšířena prodejní síť zajišťující prodej časopisu. Roste prodej v trafice Valmont umístěné v pasáži Kauflandu a nově se objevil Českotřebovský zpravodaj také na pultech COOP diskontu na Chmelnici. Lze tak říci, že Českotřebovský zpravodaj se již prodává komplexně ve všech prodejnách  obchodního družstva Konzum na Českotřebovsku. Jediné místo, kde se prodej nedaří zajistit je areál OD Tesco, kde řetězec trafik GECO dává pro prodej neuvěřitelně velké překážky. Bylo by tak třeba jen k vůli této trafice nutné dodávat výtisky přes velkoobchod.
 
Doznívají ohlasy na víkendové sportovní dění ve městě.

Velký sportovní turnaj mládeže se konal např. v areálu sokolovny Na Skále, kde se sešly přední volejbalové týmy žactva.  Na zimním stadionu se zase konala dvě mezistátní florbalová utkání Česko - Finsko.  Obě utkání měla vysokou  sportovní s společenskou úroveň, na výši byla i organizátorská práce pořadatelů - FbK Orlicko-Třebovsko.Škoda,. že pěkné počasí lákalo spíše na venkovní sportoviště. I tak byla na utkáních v ochozech slušná návštěva.  Florbalový týden stále pokračuje!
 
Vznikl velký problém v soužití Sokola Česká Třebová a jeho jmenovce Sokola Česká Třebová II,

který  využívá venkovní sportoviště v areálu Sokola na Skále na základě dlouhodobé nájemní smlouvy uzavřené na deset let. Výbor T.J. Sokol totiž pro porušení uzavřené smlouvy nájemní smlouvu pro Sokol II vypověděl a tím vznikají problémy pro zajištění sportování  řady sportovních družstev  a to především mládeže.  S problémem se seznamuji a považuji za nutné se k němu vrátit a nějak snad i pomoci s jeho vyřešením.