Českotřebovský deník 91/2012 (10.4.)                                    

Velký úspěch českotřebovské knihovny v soutěži Biblioweb 

2. dubna 2012 se v rámci konference ISSS 2012 konalo slavnostní vyhlášení 13. ročníku soutěže Biblioweb.
Předání cen se účastnili ředitelka knihovny Mgr. Gabriela Boháčková společně se starostou města Jaroslavem Zedníkem.
Odborná porota hodnotí v této oblíbené soutěži webové prezentace českých knihoven s ohledem na jejich obsahovou i technickou úroveň.  Letos se do soutěže přihlásilo 49 knihoven a 25 z nich postoupilo do druhého kola.
Web českotřebovské knihovny získal cenu za první místo  v kategorii knihovnen do 20 tisíc obyvatel a celkově nejvyšší počet bodů. Díky skvělé podpoře sympatizantů získala také 640 hlasů, což je jejich
rekord. Bohužel na první místo s téměř tisíci hlasy to nestačilo. Českotřebovská knihovna se účastní pravidelně od roku 2006. Za tu dobu získala ocenění v některé z kategorií již šestkrát.
 
 
V noci na 10. dubna shořela chatka v Třebovici 

Zasahovali také českotřebovští hasiči. Více na fotografiích z webu SDH Česká Třebová. Z časových údajů na fotografiích vyplývá, jak rychle se požár rozvíjel a šance na uhašení nebyla žádná.  Z chatky zbylo jenom komínové těleso.


 

V sobotu dne 31.3.2012

pořádal

Sbor dobrovolných hasičů

ve Skuhrově

dětský karneval.


 Zúčastnilo se bezmála 70 dětí, pro které byla připravena pátrací hra a spousty dalších soutěží, do kterých se zapojili i rodiče.

Věříme, že si každý přišel na své. Jsme rádi, že se v tak malé obci těší naše akce vysoké návštěvnosti a hosté se za námi vrací opakovaně i z jiných obcí a měst.

Rádi bychom poděkovali především mladým hasičům, kteří se podíleli na náročné přípravě a sponzorům, kteří nám pomohli s odměnami pro děti.                                        SDH Skuhrov



Bennewitzovo kvarteto stále na cestách, vystoupilo také v Izraeli 


Bennewitz quartet píše na svém facebookovém profilu o svých zážitcích na cestě do Izraele. cestování není jen jejich koníčkem, ale vlastně i nutností. bylo by zajímavé , kdyby měli udělat také nějakou cestopisnou přednášku. Kdyby byla o Izraeli, tak by v ní bylo jasné poučení: nejezděte sem s pasem, na kterém jsou razítka některých arabských zemí. Bennewitzovci byli předtím konkrétně v Bahrajnu a  pouhé razítko v paus pro ně znamenalo tak důkladnou celní kontrolu a prohlídku, jak zatím nikde jinde nezaznamenali.  " Že jsem si svůj pas po návštěvě Bahrajnu nevyměnil", zlobí se na sebe Jirka Němeček, primárius kvarteta. Připomeňme si také  souvislost kvarteta s naším hudebním festivalem, který začíná právě nyní v neděli zajímavým koncertem velkého sboru donských kozáků , sboru, který jsme dosud nemohli vidět a který vystupuje výhradě v zahraničí...

 

Radní Martin Netolický v palbě otázek v Českém rozhlase

Hostem publicistického pořadu „Ve středu týdne“, který vysílá Český rozhlas Pardubice každou středu ve 14 hodin, bude krajský radní zodpovědný za zdravotnictví Martin Netolický. Za 4 měsíce zvládl Martin Netolický doplnit statutární orgány nemocnic o odborníky jako je třeba bankéř Evropské investiční banky Ivan Pilip nebo bývalý ředitel nemocnice v Havlíčkově Brodě a Kyjově Josef Pejchl. Radní kraje také zřídili koordinační a řídící skupinu nemocnic s cílem jednotné spolupráce všech zařízení. Pomůže to stabilizovat krajské zdravotnictví? Dokáže Martin Netolický odvrátit krach nejvíc zadlužené Pardubické krajské nemocnice? A co to všechno znamená pro pacienty? Nehrozí omezení poskytované péče, snížení kvality nebo slučování oddělení? Na to všechno se zeptá redaktorka Drahomíra Bačkorová JUDr. Martina Netolického v pořadu „Ve středu týdne“, ve středu 4. dubna od 14ti hodin ve vysílání Českého rozhlasu Pardubice. Záznam diskuzního pořadu ČRo Pardubice Ve středu týdne:

 

Na nastávající víkend naplánovala ZO ČSOP tři akce:


V sobotu 14.4. je to úklid smyslově naučné stezky.  Výbor organizace doufá, že se brigádníci sejdou v hojném počtuNa závěr akce s e budou opékat  párky u totemu.

neděli 15.4. ve 13,45 začne vzpomínková procházka stezkou u příležitosti 10. výročí otevření stezky. Jsou pozváni všichni, kteří se nějak podíleli na vzniku stezky. Je to plánované zejména pro dospělé – pamětníky a samozřejmě i pro vás pokud tedy zrovna nebudete na stanovišti Hledání jara .

Hledání jara na stezce začíná v neděli v 14,00 Stanoviště jsou zatím rozjednána  takto : start  U kurtů v Srnově -  hráz  nádrže Srenov  (žáby) -  totem  (poznávání dřeva) - mostek  (kameny),  kopec  (vajíčka)  cíl u restaurace Nad hrází.  Jen aby vyšlo počasí!