Koncert Biorchestru v Modrém trpaslíku                            


V sobotu dne 31. března 2012 se ve večerních hodinách  v českotřebovském klubu  Modrý trpaslík uskutečnil koncert  dvoučlenného brněnského hudebního uskupení Biorchestr. 
Zakladatelem  Biorchetru se stal Aleš Pilgr, pocházející z nedaleké Řetové. Repertoár skupiny tvoří písně vlastní produkce. Některé z písní  prvně předvedl Aleš Pilgr veřejnosti v roce 2005 v Klubu Leitnerova v Brně za spolupráce skupiny Blue Box. V následujícím roce spatřilo světlo světa  cédéčko Nos na stůl. Písně  tehdy společně s Markem Laudátem  představil  českotřebovské veřejnosti na křtu nahrávky. V letech následujících proběhlo několik Alešových sólových koncertů a od roku 2007 se doprovází současně na kytaru a bicí nástroje.
V roce 2009 začal Aleš  Pilgr  pracovat na vzniku druhé sólové desky. Právě tehdy započala jeho spolupráce s  mladou zpěvačkou a hráčkou na klávesy, Janou Koukalovou. Tím vzniklo dnešní uskupení Biorchestr. Jana se v září 2011 na Kozlovském kopci stala Alešovou manželkou. Na koncertu zazněla řada Alešových písní. Mnohé z nich byly zahrány na přání publika. Ze všech jmenujme např. Vláček, Nataša, Černý obelisk nebo Margareta.   Martin Šebela