Hokejbalová Lokomotiva vjela do play off v posledních vteřinách

V sobotu se podařilo vybojovat postup „B“ týmu v duelu s Hradcem Králové B, když rozhodující vítězná branka na 4:3 z hole Martina Tomše, padla do sítě dvě vteřiny před koncem utkání. Tak se v sobotu a v neděli od 14 hodin utká výběr Michala Broulíka s dorosteneckou výpomocí v II.NHbL s týmem ze Svitav o postup do dalších bojů na jeho hřišti.
 
„A“ tým chtěl napodobit sobotní postup své zálohy do vyřazovací části soutěže. K play off měla kohoutům stačit jen remíza a to i v případě vítězství přeloučských Jestřábů s již nepostupujícím Svítkovem. V utkání s Poličkou kdekdo už nad výkonem domácího týmu zlomil hůl, když inkasovali branku na 2:1 ve svůj neprospěch. Ale devět vteřin před se trefil do černého Matěj Švec a vyrovnal stav tohoto duelu na 3:3. Což díky lepším vzájemným utkáním s Přeloučí stačilo na postup do dalších bojů.
 

HBC HRADEC KRÁLOVÉ 1988 B – TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ B 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
Béčko odjelo do Hradce s tradičně lepenou sestavou s dorostenci a tentokráte i několika hráči A týmu. Od úvodu utkání se jim dařilo plnit svůj plán a to jít za vítězstvím v tomto duelu, který byl přímým soubojem o postu do nadstavbové části II. NHbL. Již po první třetině Lokomotiva získala dvoubrankový náskok, ale domácí ho postupně smazávali. A v závěrečné části se jim podařilo vyrovnat, což by možná při vývoji dalších utkání znamenalo postup domácího týmu. Ale s tím nesouhlasil střelec Tomeš, který dvě vteřiny před závěrečnou sirénou poslal do play off právě Lokomotivu a pečetil vítězství na 4:3.
Jak utkání ohodnotil trenér Michal Broulík (Česká Třebová): „K poslednímu zápasu základní části byla v kabině cítit touha po vítězství. Dostatek hráčů a chuť urvat body a tím si tak pohlídat postup do play off bez ohlížení se na soupeře byla patrná. Start do zápasu jsme měli přímo raketový, především zásluhou první útočné pětky v čele se Štěpánem Švecem, který byl u všech našich branek. Po prvních deseti minutách jsme si vypracovali luxusní náskok 3:0 a tím možná soupeře trochu zaskočili. Těsně před koncem první třetiny se podařilo Hradeckým snížit, aby následně potrestali náš špatný vstup do druhé třetiny a dostali se zpět do zápasu. Zbytek druhé třetiny se rozkouskoval několika vyloučeními na obou stranách. Na začátku třetí třetiny putoval na trestnou lavici hostující kapitán a domácí za pět vteřin využili přesilovku a bylo srovnáno. Hradec se postupně dostával víc a víc do zápasu, ale štěstí přálo nám, když jsme dvě sekundy před koncem vstřelili rozhodující gól. Dobře zachytal i dorostenec Štarman, který s notnou dávkou štěstí udržel několikrát míček před brankovou čárou. Jinak si myslím, a nejsem sám, že se hrál pěkný hokejbal s řadou osobních soubojů, slušným tempem a nasazením.“ 
Branky:  Mrštný M., Švec Š. 2, Tomeš
Sestava České Třebové: Štarman - Macků, Klimeš, Broulík, Kovář, Doubrava, Hyksa, Tomeš, Jílek, Švec Š., Hübl, Tlapák, Mrštný M., Němec, Mrštný D., Ruda
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová - SK Kometa Polička 2:3 ss (1:1,0:0,1:1)
Lokomotivě z posledního utkání základní části stačil jediný bod, aby uhájila před dotírajícími Jestřáby osmou pozici.  Polička měla účast v play off už jistý, ale stále měla šanci bojovat o výhodnější pozici pro nadstavbovou část. Po první třetině byl stav dostačující pro postup domácích tedy remízový 1:1. A nezměnila to ani prostřední část, protože skončila bez branek a tak bylo jasné, rozluštění postupové tajenky přijde v té závěrečné. Dotírající Přelouč ve Svítkově vedla a čekala, jak dopadne duel v Benátkách. V desáté minutě se Jestřábi dostali po brance v síti Lokomotivy do play off. Ale jak se nakonec devět vteřin před koncem ukázalo jen na chvilku. Protože devět vteřin do konce utkání poslal Lokomotivu do vyřazovacích bojů Matěj Švec, když srovnal v základní hrací době na 2:2. Což na postup i přes vítězství Přelouče stačilo. Polička si po remíze připsala další bod, protože byla úspěšnější v samostatných stříleních, ale na postupové osmičce v které figuruje českotřebovský nováček se už nic nezměnilo.
Hráči Lokomotivy tak o víkendu zajíždí k prvním dvěma utkáním k vítězi základní části týmu Jihlavy.
Střely: 27:28, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:1