Krajské granty rozděleny, do Třebové jde 3,9 milionu korun                 


Česká Třebová – (20. 4. 2012) Z dotací Pardubického kraje přiteče letos do České Třebové 3,875 milionu korun. Podpořeno bylo celkem 39 projektů z našeho města. Schválené granty přispějí vedle drobnějších akcí v oblasti kultury, sportu a vzdělávání příkladně také na restaurování stropu Panny Marie Pomocné Na Horách, nebo obnovu provozní budovy Tenisového klubu ve sportovní areálu Za Vodou. Peníze pomohou rovněž poskytovatelům sociálních služeb, na čtyři projekty získali celkem 1,840 milionu korun.
 
„Jsem velmi rád, že město a ostatní žadatelé byli takto úspěšní. Možnosti krajského rozpočtu pochopitelně nejsou tak velké, aby byly uspokojeny všechny žádosti. Na druhé straně oceňuji zájem z České Třebové a blízkého okolí o granty Pardubického kraje,“ uvedl Martin Netolický, radní Pardubického kraje. Krajské peníze pomohou také Jednotkám Sboru dobrovolných hasičů. Stát jim dává rok od roku méně finančních prostředků. „Považuji proto za úspěch, že se nám podařilo udržet peníze pro hasiče ve stejné výši jako v loňském roce. Přidělená dotace je určena pro jednotky požární ochrany v našem městě k zakoupení nové požární techniky, konkrétně dýchacích přístrojů a jejich příslušenství. Úspěšní byli i hasiči z Přívratu, kde si za poskytnuté prostředky pořídí motorovou pilu a plovoucí čerpadlo,“ vysvětlil krajský radní Netolický.  
 
Na své si přijdou i místní sportovní kluby. Tenisový klub Česká Třebová získal 80 tisíc korun na pokračování obnovy provozní budovy, která je v havarijním stavu, bude zde zavedeno ústřední topení. Třebováky bude určitě zajímat i investice českotřebovského Ski-klubu na dostavbu infocentra a centrální pokladny v Čenkovicích. „Za velmi důležitou považuji dotaci ve výši 250 tisíc korun na rekonstrukci dalšího úseku příjezdové cesty ke Skiareálu Čenkovice. Jako pravidelný návštěvník areálu si uvědomuji, že příjezdová silnice byla v tragickém stavu. V minulém roce obec opravila spodní část, letos je plánováno pokračování,“ uvedl Martin Netolický, radní Pardubického kraje.

Přehled poskytnutých grantů  ve zvláštní tabulce ve formátu PDF