K ROZHLEDNĚ PO SEDMNÁCTÉ


Klub českých turistů v Ústí nad Orlicí připravil na neděli 20. května 17. ročník jarní cykloakce „K rozhledně Andrlův chlum“. Start je od 8,00 do 10,00 hodin z Mírového náměstí v Ústí nad Orlicí, cíl všech tras je u rozhledny na Andrlově chlumu do 20 hodin. Nejkratší osmikilometrová trasa je vypsána pro pěší i cyklisty, pro vzdálenější účastníky je vhodná i cílová jízda.

 

K rozhledně dojedou po vlastní ose a svoji trasu doloží několika razítky. Nejdelší trasa 175 kilometrů je určena zkušeným cykloturistům, vede z Ústí nad Orlicí do České Třebové, Litomyšle, dále přes Choceň, Doudleby nad Orlicí, Vamberk, Slatinu nad Zdobnicí, Rychnov nad Kněžnou, Týniště nad Orlicí, Albrechtice, Borohrádek, Dobříkov, Sruby, Jehnědí, Sloupnici do cíle k rozhledně. Ostatní cyklotrasy 45 – 60 – 80 – 120 – 140 kilometrů jsou od nejdelší odvozeny.

 

Pro obzvlášť otrlé jedince bude v cíli připraven výstup po 183 schodech na čtyřiatřicet metrů vysokou vyhlídkovou plošinu, ze které lze shlédnout čtvrtinu „Království českého“ s překrásnými partiemi Krkonoš, Orlických hor a Jeseníků. Výška Andrlova chlumu je 559 metrů nad mořem.

Každý účastník obdrží vkusně řešený diplom. Akce se doposud zúčastnilo 12650 turistů.   

Pozor – mládež do 15 let se může akce zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby. Dodržuj zákon 361/2000 o pozemních komunikacích! Akce je pořádána za finanční podpory Města Ústí nad Orlicí.

MR. Stříbrná krasavice   Foto: M. Richter


SILNIČNÍ ČASOVKA NA ANDRLŮV CHLUM.

Sportovní oddíl CTC FORT SMC Ústí nad Orlicí pořádá v neděli 8. května ve spolupráci s firmou Fort Frames, s.r.o. a Městem Ústí nad Orlicí 23. ročník „SILNIČNÍ ČASOVKY DO VRCHU ANDRLŮV CHLUM“. Prezentace je od 8,00 do 10,00 hodin zhruba 200 m od místa startu, ve firmě hlavního sponzora oddílu FORT FRAMES.
Start závodu je v 11,00 hodin u kamenného mostu v Lázeňské ulici, trasa   na Andrlův chlum měří 3800 metrů s převýšením 228 m, asfaltový povrch. Závod je určen všem odvážným cyklistům, kteří se nebojí připnout si na svůj pestrobarevný dres i startovní číslo. Vypsány jsou všechny kategorie od chlapců, děvčat do 11 let až po muže nad 50 let a ženy nad 18 let. Závod se jede za každého počasí, pořadatel neručí za škody závodníkům vzniklé, ani jimi způsobené. Startuje se v minutových intervalech, dle startovní listiny. Výsledky budou zveřejněny na internetu, na adrese: http://ctc.wz.cz/andrlak/
Po vyhlášení výsledků budou losovaná startovní čísla všech startujících o věcné ceny. Hlavní cena – rám kola FORT. Vybranou cenu nutno převzít osobně jinak propadá ve prospěch  dalšího losovaného čísla. Překonání traťového rekordu držitele ALEŠE KESTLERA (8:34,0) bude finančně ohodnoceno.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: JÍZDA  V PROTI SMĚRU A BEZ OCHRANNÉ PŘILBY BUDE TRESTÁNA DISKVALIFIKACÍ! Na trati budou tajné kontroly.
Další podrobnosti podá ředitel závodu JINDŘICH ŠEBEK, Pod lesem 245, 562 02 Ústí nad Orlicí, mobil: 604 308 184, email: ctc.uo@centrum.cz  MR