Monika Simonová zahájila novou sezónu                               

Monika Simonová zahájila novou sezónu a ráda by navázala na úspěchy z loňska. V letošním roce by se chtěla více prosadit v závodech elitní kategorii a ač stále amatérka, která má svoje zaměstnání, ráda by bojovala o nejvyšší mety mezi profesionálkami. Z tohoto důvodu se chce zaměřit na závody v zahraničí, kde je početnější peloton závodnic a kvalitnější obsazení.
Pro Moniku začala letošní závodní sezóna v polské Sobotce, kde se konal mezinárodní silniční závod „O pohár slezského mnicha“.  Závod se jel za velmi silného větru a sněhových přeháněk, přesto se na startu sešla velmi dobrá konkurence. Českotřebovská závodnice dojela v hlavním poli (25.místo), s minimální ztrátou na vítězku.
 O týden později se pořádala tradiční velikonoční kriterium v nedaleké Luži. Zde se podařilo ukořistit první letošní vítězství, když na 15km vyhrála v absolutním pořadí s kategoriemi kadetů a juniorů.
Dalšího závodu kterého se Monika zúčastnila byl rakouský pohár v Ybbsu. Monika se postavila na start její oblíbené disciplíny a tou je časovka. Podařilo se jí zajet výborný průměr, který byl přes 40 km/h, přesto to ve velmi nabitém poli závodnic stačilo na 13. místo.
A jaké máte další plány v sezóně? "Od 4. do 6.května se zúčastním mezinárodního etapového závodu v Jevíčku a  poté mám v plánu několik závodů v Itálii, kde budu chtít vylepšit loňské 2. místo na mistrovství světa amatérů v časovce," řekla Monika.
Poděkování patří partnerům, kteří Moniku Simonovou podporují v cyklistické kariéře. Jsou to firmy Armat, Eko bi s.r.o., CZ loko, Rydo, Fitcentrum Apollo, Elektro Franc, BB Cut, Auto Eso, Sport Bárt a také děkuji Městu Česká Třebová.
Můžeme prozradit, že Monika Simonová byla za své loňské úspěchy také  nominována na udělení Ceny města  Kohout 2011.
 
Návrh závodního kalendáře Moniky Simonové v r. 2012