Fotografie z vernisáže výstavy, která se uskutečnila ve čtvrtek 5. dubna 2012 od 17 hodin ve výstavní síni Kulturního centra za účasti autora, PhDr. Josefa Zavřela. Výstavu uvedl ředitel Kulturního centra doc. Mgr. František Preisler, vystoupila také Milena Asmanová - Reindlová.  Přestože Josef Zavřel v České Třebové nebydlí již od roku 1945, má zde stále spoustu přátel. Mnozí také navštívili vernisáž této ojedinělé výstavy, na které je téměř 150 vynikajících fotografií z celého světa.  Jsou seřazeny do  několika celků, než výstavu projdete,  uplyne opravdu dost času. Je těžké vystavené fotografie popisovat, výstavu je nutné navštívit, Těžko ji porovnat s jinými zde pořádanými fotovýstavami, domnívám se totiž že nemá vůbec konkurenci.  Na vernisáži předal  Josef Zavřel
řediteli Domova pro seniory Josefu Jurenkovi sponzorský dar 5000 Kč a navíc i tři krásné fotografie, které vyzdobí prostředí  českotřebovského domova. Josef Jurenka při poděkování zdůraznil, že získané prostředky budou plně využity pro klienty domova pro vybavené knihovny. Výstava je v KC otevřena do 20. dubna denně od 9 - 12 a od 13 do 17 hodin. 

Kdo je PhDr. Josef Zavřel
V našem městě prožil jen prvních 14 let svého života.  Narodil se na Trávníku v domě, kde má pan Pucholt hostinec. Potom se Zavřelovi odstěhovali do budovy nádraží a v roce 1945 do Prahy. Otec byl železničář. Dr. Zavřel hodně cestoval, především po "otevření hranic" a změně režimu v r. 1989. Za posledních 22 let měl příležitost navštívit čtyři kontinenty. I když je Josefu Zavřelovi už přes 80, stále se vrací zpět do České Třebové m.j. na každoroční setkání se spolužáky a návštěvy příbuzných. Bratr se totiž do Třebové vrátil a založil zde rodinu.