NEJLEPŠÍ REPUBLIKOVÁ VOLEJBALOVÁ ŽÁKOVSKÁ DRUŽSTVA BUDE HOSTIT NAŠE MĚSTO A JAK JE TO S PRVOMÁJOVÝM TURNAJEM

 

 

Tak nám začalo jaro, vysvitlo sluníčko a hurá z tělocvičen sportovat pod širé nebe na venkovní kurty. Jako každý rok, nejdříve se musí připravit sportoviště v našem případě kurty , vyčistit areál, rozhrabat hřiště, zatrámovat, uválcovat a zamést. Volejbal, tenis, nohejbal, každý to zná, hřiště musí být rovné a způsobilé ke sportu.  Naše hřiště Na Skále, které takhle připravujeme již desítky let na jaře jsou sice „starou dámou“, ale takové prostředí najdete málokde v republice.

Jeden dva tréninky a jsou tu první akce v letošní antukové sezoně. Turnaj mládeže „Přebory ČOS“ a „Prvomájový“ turnaj dospělých (4+2, turnaj mužů). Musím říci, že svého času měl tento tradiční turnaj hodně příznivců z řad domácích volejbalistů, ale na volejbal jsem jezdili party okolo tehdejších reprezentantů  a Českotřebováků, Broni Mikysky, Marka Pakosty,Jirky Šillera, Michala Ruffera, Zdeňka Šmejkala  nebo Milana Vodičky, kteří tento turnaj vždy spojovali s pálením čarodějnic na chatách svých kamarádů.  Mimo jiné několikrát tu byl i nynější předseda svazu Zdenek „Hujda“ Haník. Turnaj dospělých nakonec  nepořádáme, ale bude. Zjistili jsme po zajištění organizace, vytisknutí plakátů, zaslání propozic, přihlášek a navíc, letos poprvé to bylo i o podpoře AVL a samotného guru této soutěže Saši Mráze, že nejsme jediní kdo chce na 1.Máje turnaj pořádat. nu což škoda, že nejsme v malé třebové se „štont“  dohodnou. Nakonec jsme se domluvili s organizátorem tohoto turnaje, že oba spojíme. Nakonec z logiky věci a rozumu jsme se všem omluvili a přenechali kurty a organizaci Lukášovi, který chtěl hrát na kurtech v Rybníku a soustředíme se na turnaj mládeže. 

Po dva dny 28. – 29.4. se sjedou na kurty Na Skále nejlepší týmy  z České republiky v kategoriích mladších žáků a přípravek aby zde porovnali svoje síly na turnaji, který se hraje pod patronací ČOS a její název je „Přebor ČOS“. Již název napovídá, že se po oba dva dny bude hrát o „Mistrovský titul“ mezi družstvy, které se slučují v organizaci SOKOL. Protože není v této kategorii celorepubliková konfrontace využili jsme tento turnaj a hraje se jako otevřený i pro nesokolská družstva.Uvidíme opravdovou špičku ČR a věříme, že naši hráči a družstva se v této velké konkurenci neztratí. Připomeňme si, že v obou kategoriích jak v mladších žácích, tak v přípravce vedeme suverénním způsobem,  bez porážky krajské soutěže. Turnaj se hraje po oba víkendové dny a představí se družstva jak z regionu, Choceň, Třebechovice, Svitavy, Hradec Králové a další, tak družstva z celé ČR, Příbram, Brno, Bedřichov, Mnichovo Hradiště, Praha, Znojmo, Ostrava. Škoda jen, že této dvoudenní akce nevyužili i družstva dalšího třebovského Sokola.

Po oba dva dny se tyto turnaje hrají jako „Memoriál Emila Vydry a Bohuslava Berana“. Dlouholeté členy volejbalového oddílu a úspěšné trenéry mládeže. Pod kterými vyrostlo mnoho výborných  volejbalistů a lidí.

Přeji hezký víkend, dobrou náladu při pálení čarodějnic a připojuji pozvánku na turnaj. 

                                                                                                                              Za českotřebovský volejbal Lubomír Vašina

 

      VOLEJBALOVÍ KADETI SE STALI PŘEBORNÍKEM PARDUBICKÉHO KRAJE

 

 Velkým úspěchem skončila letošní sezona pro volejbalové družstvo kadetů T.J.Sokola Česká Třebová II.  Družstvo se stalo „Přeborníkem Pardubického kraje“ pro sezonu 2011/2012. Ústředními hráči byli kluci, kteří se již v letošní sezoně zapojili do hrání v I.lize juniorů J.Řehák, P.Kubíček, J.Chudý. Této trojici výborně sekundovali L.Macho, A.Král, L.Vašina, D.Čtvrtečka a T.KrálSice malý počet hráčů, ale i přesto vítězství a to nikdo z hráčů do dalšího ročníku nekončí o to je toto družstvo perspektivnější. Ostatní soupeře jsme převyšovali ve všech herních činnostech. Škoda jen, že družstvo neodehrálo více kvalitních zápasů. To bylo znát na kvalifikaci do extraligy kadetů, kde nám právě pár vyrovnanějších zápasů ze sezony chybělo k postupu do této soutěže. V kvalifikaci jsme sice výsledkově  prohráli jak s Aerem Odolena Voda, tak s Ústím nad Labem (naděje extraligových družstev mužů), ale herně jsme byli minimálně na stejné výši, bohužel to co nakonec rozhodovalo byla právě zkušenost z více odehraných těžkých zápasů.

                                                                                                                              Volejbal Česká Třebová  - Lubomír Vašina