Sedm statečných na play-off juniorek v Praze                      

Po dlouhé cestě, kterou orlickotřebovské juniorky musely projít, se již podruhé dostaly mezi 8 nejlepších týmů juniorek v České republice a zahrály si play-off.
1. místo v základní části a 4. místo v osmifinále zaručilo holkám účast v bojích o medaile. Tyto boje proběhly v sobotu a neděli (14. - 15. 4.) v Praze ve SH Kunratice.
"Z již tradiční nadstavbové části rozdělené na 2 divize, postoupilo letos velmi pestré složení. Oproti loňskému roku totiž překvapivě nezbylo místo na obhájce titulu z Vítkovic, na jehož místo se posunul nováček soutěže, tým z Hradce Králové. Ten v postupu ze II.osmifinálové skupiny doplní již tradiční účastníci, kterými jsou Uherský Brod a celek Ostravy. Podruhé za sebou se do play-off podívá i Orlicko Třebovsko. Z osmifinálové I.skupiny postoupil snad ještě suverénněji než loni celek Chodova. Za ním ale nastaly razantní změny, protože místo loňských účastníků z Litvínova, Herbadentu a Boleslavi se letos do play-off vrací 3 jiné celky. Jsou to celky Bohemians, Tatranu a Liberce, které v minulosti pravidelně sbíraly v této kategorii cenné kovy!
Vzhledem k výsledkům nadstavbových turnajů bude složení čtvrtfinálových dvojic následující:
- 1.čtvrftinálová dvojice: FBC Liberec vs. IBK Hradec Králové
- 2.čtvrftinálová dvojice: FBC ČPP Remedicum Ostrava vs. FbŠ Bohemians
- 3.čtvrftinálová dvojice: TJ JM Chodov vs. FbK Orlicko-Třebovsko
- 4.čtvrftinálová dvojice: 1. AC Uherský Brod vs. Tatran Střešovice“ (zdroj: www.cfbu.cz)
První hrací den se odehrály dvojzápasy, ze kterých vítěz postoupil do boje o medaile. Poražení se umístili na 5. místě.
Bohužel, jak již vyplývá z nadpisu, z naší strany šlo o boj statečný, protože jsme na play-off přijely v malém počtu a to 6+1. Několik hráček je vážně zdravotně zraněno, několik mělo přijímací zkoušky a dvě odjely na studijní pobyt do zahraničí. I přes tuto překážku se holky hrdě vydaly vstříc Chodovu a jejich postup jim nechtěly dát zadarmo. Jak se dalo očekávat, stalo se ...  Dvakrát jsme prohrály a umístily se na 5. místě - "stejně jako loni". Jsme rády, že jsme loňské místo obhájily!

 

Konečné výsledky Play-off:

Čtvrtfinále:
FBC Liberec – IBK Hradec Králové 7:2 a 7:2
FBC ČPP Remedicum Ostrava – FbŠ Bohemians 1:4 a 7:4, 0:2sn
TJ JM Chodov – FbK Orlicko-Třebovsko 8:0 a 12:2
1. AC Uherský Brod – Tatran Střešovice 6:9 a 4:3
Semifinále:
TJ JM Chodov – FbŠ Bohemians 3:1
Tatran Střešovice – FBC Liberec 2:7

O 3. místo:
FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice 2:1
Finále:
TJ JM Chodov – FBC Liberec 3:7 (2:2, 1:2, 0:3)

 

Ráda bych několika větami shrnula letošní sezónu, protože byla pro juniorky velmi vydařená.

Do soutěže 1. ligy juniorek div. III přišla nová mladá družstva, která letos sbírala zkušenosti. Tým OT procházel sezónou jako nůž máslem, první porážka přišla až při posledním zápase. 1. místo a skóre 195 vstřelených gólů a 38 obdržených mluví za vše... a to tento tým neměl gólmanku a holky se v bráně střídaly! První "těžké" zápasy přišly až v OSF play-off a v samotném play-off, kde jsme nastoupily proti celkům z jiných divizí.
Většina juniorek tak krásně završila své působení v týmu juniorek a své zkušenosti mohou zúročit v týmu žen. Pro příští sezónu nasadíme do soutěží družstvo dorostenek.
Všem juniorkám a zejména gólmankám za sezónu děkuji!    By RD