V neděli dne 15. dubna 2012 se zdejší Malá scéna zaplnila  řadou dětských návštěvníků, doprovázených svými rodiči i prarodiči. Důvodem k návštěvě bylo divadelní představení pohádky „Jak se Honza dostal na hrad“ v režii Libora Jeníka,  se kterým do našeho města jako již tradičně dorazila „Divadelní společnost Julie Jurištové“ z Prahy. Příběh o Honzovi, kterého po věčném válení na peci táta vyhnal do světa a který se dostal až  na královský hrad, zaujal všechny malé diváky. Honza pomohl panu králi zvítězit nad koruny chtivým rádcem a odměnou se mu kromě královské koruny  stala i princezna, kterou dostal za manželku.
V roli zlé Elvíry, někdejší královny, která zůstala zakleta ve zlatou sochu, se divákům představila  „principálka“ souboru, paní Julie Jurištová. Řada z nás ji zná jako poměrně často obsazovanou televizní a filmovou herečku. Její tvář jsme měli možnost spatřit např. v TV pohádkách  Láďo, ty jsi princezna, Princ a Večernice, Předeme, předeme zlatou nitku  či Deváté srdce. Objevila se i v řadě filmů, jako např. Noc klavíristy nebo  Přiliš velká šance, role získala i v některých seriálech jako např. Pan Tau, Muž na radnici, My všichni školou povinní apod. V paměti zůstala jako představitelka subrety v TV cyklu Pletky paní Operetky.
Princeznu ztvárnila mladá herečka Jana Birgusová, kterou si řada z nás pamatuje jako Lídu Farskou v TV seriálu Ulice. Objevila se např. také v seriálech Cukrárna  a To nevymyslíš!
Spokojené tváře těch nejmenších byly odměnou všem, kteří zdařilé provedení pohádky s řadou písniček připravili.  Martin Šebela