Středisko JAVOR hlásí
Oslavy 100 let skautingu v České Třebové a okresní závody

V druhou květnovou sobotu a neděli slavili skauti a skautky z českotřebovského střediska 100 let trvání skautské organizace v České republice. Připravená výstava mapovala skautování v České Třebové a skauti také otevřeli i dveře svých kluboven na Farské ulici pod Horami.
Zároveň v sobotu 12. května pořádali místní skauti okresní kolo závodů vlčat a světlušek (věk. skupina 6-10 let). Pro děti byla připravena trať s deseti stanovišti. Připravené závody měly za úkol děti prověřit v  jejich schopnostech v první pomoci, kuchařských dovednostech, schopnostech se zorientovat, případně vyzkoušet jejich fyzickou zdatnost a v dalších.  Sobotní ráno se sjelo do České Třebové na 180 dětí z celého okresu (Dlouhá Třebová, Králíky, Letohrad, Žamberk, Choceň, Lanškroun, Dolní Dobrouč). Všechny závodní hlídky připravenou trať zvládly a v pořádku se vrátily zpět a nepřekazilo jim to ani opravdu nevlídné počasí, které během sobotního dopoledne panovalo.
První tři chlapecké i dívčí hlídky postupují do krajského kola, které se koná začátkem června v Dolní Dobrouči. A které to byly? Za dívky postoupily: 1 místo Sněženky Lanškroun, 2. místo Sýkorky Letohrad a 3. místo Kopretinky Choceň. Mezi chlapci se nejlépe umístili:  1. místo Rysčata Lanškroun, 2. místo Zelená družina Dl. Třebová a na 3. místě Svišti Králíky.