Českotřebovský kohoutek vydařený 

V sobotu 26. května se uskutečnila akce Českotřebovský kohoutek. Tento festival pro celou rodinu pořádala městská knihovna v parku Javorka již po šesté. Počasí tentokrát přálo a organizátoři odhadují, že se na  program přišlo podívat kolem tisíce dětí a jejich rodičů. Program otevřelo oblíbené divadlo Koráb s pohádkou Sindibádova  dobrodružství. Po vystoupení Taneční školy Česká Třebová předvedl Adolf Dudek svoji malířskou show. Ta svojí energií dostala děti do varu. V podobném tempu pokračovala i hodina her a soutěží Dua Vanda a Standa. Vodnická pohádka Divadla Romaneto byla naopak příjemným uklidněním. Celý program zakončila svým blokem opět Taneční škola Česká Třebová. S obrovským zájmem dětí se setkal i doprovodný program. Skákací atrakce,
lodičky, tábor Bacrie, malování na obličej, výroba placek, koně. Všude plno dětí a dobré nálady. Českotřebovský kohoutek 2012 se prostě vydařil.
 
Orlicko-Třebovsko  reprezentuje!! 

I když skončila pravidelná soutěžní sezona, i 10 dní florbalu, v OT se nezahálí. I když většina členů klubu odpočívá a nabírá sil na začátek červnové letní přípravy, najde se skupina členů, která reprezentuje nejen náš klub a region, ale i naše města.
 
Mladší žáci: U mládežnických kategorií si trenéři nominovaní Českou florbalovou unií vybírají hráče pro regionální reprezentace, které se střetávají po skončení sezony mezi sebou a sehrávají tak zajímavé zápasy s vrstevníky. V kategorii mladších žáků nás reprezentovali Martin Blaho a Šimon Tesař.  Martin hraje florbal již řadu let a každý rok se pravidelně účastní výběrů žáků a podílí se na reprezentaci našeho kraje. Šimon přišel k florbalu teprve na začátku toho roku a v budoucnu o něm ještě hodně uslyšíme.
 
Starší žáci:  Starší žáci hrají stejný model jako mladší kluci a utkávají se na turnaji s ostatními kraji. V této kategorii reprezentoval Jan Horák a Vojta Typl.  Honza v letošní sezoně jednoznačně ovládl bodování žákovské soutěže a svoji hrou nikoho nenechal na pochybách o svých dovednostech. Honza je skvěle technicky vybavený a často dokáže přehrát i mnohem starší spoluhráče. Vojta je brankář a i přes několik zranění v letošní sezoně byl vždy velkou posilou v brance. Povedený konec sezony přispěl k nominaci a na reprezentačním turnaji patřil k nejlepším hráčům.  Za zmínku ještě stojí, že Pardubický kraj ovládl krajský turnaj a stal se vítězem v kategorii starších žáků.
 
Žákyně: Letošní sezonu poprvé odehrál i tým žákyň. Holky sbíraly první zkušenosti a snažily se bojovat se zkušenějšími protihráčkami. Protože u dětských kategorii není důležitý výsledek, tak tato kategorie nevede běžnou tabulku a počítají se pouze odehrané zápasy! I přes nováčky v soutěži holky předvedly pěkné výkony a ty se proměnily v nominaci dvou hráček na reprezentační soustředění celé republiky. Na závěrečné soustředění byly vybrány brankářka Veronika Tomšová, hráčka Linda Kalivodová a trenérské duo Renáta Drvoštěpová a Jirka Typl. Veronika obrovsky převyšuje všechny protihráčky ve své kategorii a její nominace byla logickým vyústěním letošní sezony. Linda s florbalem teprve začíná, ale v příštím roce bude určitě patřit k tahounům družstva dorostenek.  Reprezentační soustředění proběhlo ve Dvoře Králové nad Labem a za účasti reprezentačního trenéra juniorek a skupiny 40 hráček z celé republiky. I tady holky zanechaly velmi dobrou stopu a Veronika patřila mezi brankářkami k nejlepším!
 
Juniorky:  Dita Špatenková se dostala do výběru reprezentačního trenéra Janovského na letní přípravné soustředění v Jičíně, kde se sejde první tým širší reprezentace juniorek na právě začínající období.
Dita v našem klubu působí již řadu let a začínala před několika lety v reprezentaci žákyň. Po letošní velmi povedené sezoně přišla další výzva a Ditě určitě budeme všichni přát úspěch!
OT pokračuje i v letních měsících. Již za týden nám začne neoblíbená letní příprava, ale bez běhání se florbal hrát nedá. Tak s chutí do toho a během pár let se budeme v televizi dívat na naše hráče v reprezentačních dresech. Hodně štěstí…
 
Změna adresy Pojišťovny ČSOB

ČSOB Pojišťovna vylepšuje pro své stávající klienty a pro nové klienty obchodní prostory. Stávající pracoviště se přemísťuje od 4.6.2012 zde v České Třebové na adresu  
Hýblova 98    (naproti Cukrárně  Suk)
Přijďte se zeptat, jak počítáme povinné ručení……
Přijďte zjistit novinky v oblasti pojištění domků a domácností….
Přijďte se zeptat,  jak a kdy vzroste cena životního pojištění pro ženy v EU ……
Přijďte se zeptat na pojištění podnikatelů……
Přijďte se pojistit na cestu do zahraničí……
Přijďte se zeptat na  důchodovou  reformu platnou od 1.1.2013…..
Rádi Vás uvítáme v nových prostorech a  zodpovíme Vaše dotazy
ČSOB Pojišťovna, tel: 774 22 94 95

 

Českotřebovský deník  133/2012 (28.5.)