Českotřebovský deník 134/ 2012 (29.5.)                                 
DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH OTEVŘEL NOVOU POBYTOVOU ODLEHČOVACÍ SLUŽBU 

Odlehčovací služba v Domově pod hradem Žampach je zřízena za účelem dočasného zastoupení osoby, která jinak doma pečuje o dítě nebo dospělého se zdravotním postižením a dočasné umístění ji umožní vytvořit si čas pro vlastní odpočinek a obnovu sil. Tuto službu je možné poskytnout i na kratší časový úsek a opakovaně. V úhrnu to mohou být až tři měsíce v průběhu každého kalendářního roku. Odlehčovací služba v žampašském domovu je určena dětem nebo dospělým osobám s mentálním nebo kombinovaným zdravotním postižením starším 1 roku. Účelem této služby není trvalé nahrazení stávající péče, ale dočasná pomoc rodině s předpokladem návratu osoby, o kterou se stará zpět do rodiny.
Informace pro zájemce: Jan Škarka DiS., sociální pracovník tel. 465 635 151, email: socialni2@uspza.cz   Více na  www.uspza.cz

 

Coca-Cola Školský pohár 2012 zná své finalisty! 

Jubilejní desátý ročník turnaje Coca-Cola Školský pohár dospěl do finále. Osm nejlepších chlapeckých týmů a osm nejlepších dívčích týmů postoupilo do finálového turnaje, který se uskuteční 4. – 5. června 2012 v tréninkovém centru AC Sparta Praha v Praze na Strahově. Zde svedou závěrečné boje o konečné umístění tyto týmy:
Chlapci:
 
-          ZŠ Železný Brod, Školní
-          ZŠ Hustopeče, Komenského
-          ZŠ Ostrava, Generála Píky
-          ZŠ Humpolec, Hálkova
-          SSZŠ Litvínov, Podkrušnohorská
-          RG a ZŠ města Prostějova, Studentská
-          ZŠ Šumperk, Sluneční
-          ZŠ Třeboň, Na Sadech
 
Dívky:
 
-          ZŠ Nejdek, náměstí Karla IV.
-          ZŠ Odry, Komenského
-          ZŠ Kadaň, Chomutovská
-          ZŠ Praha, Burešova
-          ZŠ T. G. Masaryka, Dolní Bousov
-          ZŠ Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše
-          ZŠ a MŠ Mutěnice, Brněnská
-          ZŠ Velká Bíteš, Sadová
 
Vítězové celého turnaje pojedou jako vlajkonoši české fotbalové reprezentace na EURO 2012, vítězky se podívají na finálový zápas ženského fotbalového turnaje na Letní olympijské hry do Londýna. Více informací na www.skolskypohar.cz.