Malá poznámka k sedmdesátinám pana Jiřího Musílka

V květnovém vydání CT zpravodaje bylo vzpomenuto životního jubilea pana Jiřího Musílka a jeho pestrých aktivit.Myslím, že nebude na škodu čtenářům připomenout i jeho nápadnou podobu s dnes již zesnulým spisovatelem Františkem Nepilem, A k tomu se váží dvě historky.
 
Když město Česká Třebová rozhodlo o udělení čestného občanství opernímu pěvci Eduardu Hakenovi, proběhlo nejprve organizační setkání na městské radnici. Tam vzácného hosta netrpělivě očekával kameraman kabelové televize a moderátor Jiří Musílek. Když ho Mistr spatřil, zeptal se nevěřícně : "Co tady děláš ?". Byl přesvědčen, že se setkal se spisovatelem...
 
A když po čase proběhl slavnostní akt jmenování a natáčela se nezbytná televizní reportáž, obrátil se Mistr Haken na pana Musílka se slovy : " A stejně ti budu říkat Nepíle !".
 
o o o o o o
 
Všeobecně se ví, že svět je malý a stalo se to, co se asi stát melo. Televizní štáb natáčel v Oustí nad Orlicí kulturní pořad a proti panu Musílkovi kráčel živý a skutečný spisovatel pan František Nepil. Byl pozdraven a nevěřícně a s podivením zřel do tváře svého prakticky dokonalého dvojníka. Viděl vlastně proti sobě na vlastní oči stát sám sebe!
 
o o o o o o
 
Jiří, i já se přidávám k zástupu gratulantů a přeji Ti hodně zdraví a aktivit do dalších let.
Oldřich Gregar