ZPRÁVY Z ODDÍLU SPORTOVNÍ GYMNASTIKY 


  • I gymnastika může být kolektivním sportem: Náš první závod v TeamGymu!
    Co je to TeamGym? Soutěžní forma gymnastiky, která je určena pro 6 -12ti členná družstva žen, mužů i smíšená družstva juniorského i seniorského věku. TeamGym zahrnuje 3 disciplíny: akrobacii, trampolínu a pohybovou skladbu. Co dělá TeamGym jedinečným? Pro diváky je velice atraktivní, soutěžit v týmu je zábavnější a TeamGym mohou cvičit závodníci
    různého věku a výkonnosti. Letos na jaře se i třebovské gymnastky zapojily do této soutěže a 31. března si poprvé vyzkoušely všechny tři disciplíny před zraky rozhodčích i diváků v pohárové soutěži v Třebíči. V kategorii Junior I soutěžila celkem 4 družstva. Naše družstvo závodilo ve složení: Habrmanová, Hermanová, Lepšová, Lipavská, Kolářová A., Kolářová P., Špátová a Štichauerová. Pohybová skladba se děvčatům povedla, rozhodčí ji svoji známkou umístili na 2. místo. Po nezdařené akrobacii a trampolíně nás družstva z Chropyně, Trutnova a Příbrami odsunula až na poslední čtvrté místo. Každopádně to byla naše první zkušenost se závody v TeamGymu a ta je cenná. Dalším závodem v TeamGymu, na který se pečlivě připravujeme, je Brněnský pohár. Tímto zveme všechny fanoušky akrobatické podívané na závod, který se koná 2. června v hale Moravské Slavie v Brně.
     
    Gymnastky získaly 5 postupů do republikového finále 2012!
    V krajském přeboru ve sportovní gymnastice ČASPV, který se konal 28. dubna v tělocvičně gymnázia v České Třebové, si 5 závodnic z českotřebovského oddílu sportovní gymnastiky vybojovalo postup do republikového finále. V loňském roce bylo republikové finále z finančních důvodů zrušeno. Nicméně v předchozích letech si děvčata vždy postup na republiku vybojovala a v konkurenci závodnic z celé republiky si vedla úspěšně. Kromě třebovských gymnastek se krajského přeboru zúčastnily gymnastky z Ústí nad Orlicí, Svitav a Chornice. Nejlepší čtyři závodnice v každé kategorii získaly postup na republikové závody. Největší souboj se konal v kategorii mladších žákyň II, kde ve výsledku rozhodovaly pouze setiny bodu.
     
    Výsledky:
    Mladší žákyně I (ročník narození 2003 a mladší): 2. místo Denisa Švábová, 4. Adéla Kolářová, 6. Anna Vomáčková, 7. Pavlína Jebousková, 11. Iva Vostřáková, 15. Kristýna Vomáčková, 16. Tereza Přívratská.
    Mladší žákyně II (2001 – 2002): 3. místo Sabina Habrmanová, 4. Tereza Lipavská, 6. Natali Lepšová, 7. Eliška Štichauerová, 8. Bára Špátová, 10. Bára Svobodová, 11. Petra Kolářová.
    Starší žákyně I (1999 – 200): 1. místo Bára Bumbálková.
    V republikovém finále, které se tradičně uskuteční v Doubí u Třeboně 19. května, náš oddíl budou reprezentovat: Denisa Švábová, Adéla Kolářová, Sabina Habrmanová, Tereza Lipavská a Bára Bumbálková. Gratulujeme a přejeme hodně štěstí!
    Výsledková listina a další informace na www.gymnastikact.estranky.cz.                                                        M. Kršková