5. ročník Sportovních her mateřských škol v České Třebové


 

Odbor školství, kultury a tělovýchovy ve spolupráci s DDM Kamarád uspořádal již 5. ročník městského finále Sportovních her MŠ v České Třebové. Sportovní hry mateřských škol se uskutečnily 14. května 2012 ve sportovním areálu u gymnázia v České Třebové a zúčastnily se jich 4 mateřské školy z České Třebové, MŠ Rybník a MŠ Semanín. Za každou školku soutěžilo 10 členné družstvo – pět chlapců a pět dívek.

V chladném počasí děti rozehřál klaun se svou rozcvičkou a poté už se děti vrhly do soutěžního zápolení. Své síly poměřily v pěti disciplínách: štafetový běh, překážková chůze, skákání v pytlích, hod do dálky a pětiskok.

Výsledky sportovních her vyhlásil místostarosta města Dobromil Keprt.Všechny děti byly za své úsilí odměněny diplomem, medailí a sladkou odměnou. Na 6. místě se umístila MŠ Semanín, na 5. místě MŠ Rybník, na 4. místě MŠ Vinohrady, na 3. místě MŠ U Stadionu, na 2. místě MŠ Habrmanova.

Loňské vítězství obhájila MŠ U Koupaliště, která již po páté pojede reprezentovat Českou Třebovou na krajské finále do Pardubic. S sebou poveze putovní pohár pro vítěze, který loni vyhrála, a my dětem budeme držet pěsti, aby se jim podařilo přivézt ho zase zpět.

Touto cestou děkujeme DDM Kamarád, ZŠ Habrmanova a Gymnáziu Česká Třebová za spolupráci při organizování her. Poděkování patří také firmě Drumel a Co. s.r.o., která zajistila dopravu pro mateřské školy ze Semanína a Rybníka.

 

Za odbor školství, kultury a tělovýchovy Ing. Mayerová