KABELOVÁ TELEVIZE CZ  informuje: 
 
1.   Výstavba datového centra s názvem ELBRUS (význam zkratky je: Elektronické Bezpečnostní Rozhraní Uživatelů Sítě) je před dokončením. Do konce měsíce června budou nainstalovány a provozně odzkoušeny všechny bezpečnostní a záložní systémy. Následně budou probíhat přípravné práce na přemístění hlavní přijímací stanice kabelové televize z  8. patra hotelového domu do nového datového centra.
 
2.   Na nově budovanou metropolitní optickou síť MEWOS v České Třebové jsou v současné době připojeny 4 školy, 11 podnikatelských subjektů, několik městských kamer i terminálů a více jak 300 domácností. Dalších 1600 uživatelů využívá připojení k internetu po naši koaxiální kabelové síti. Celková internetová konektivita zajištěná  pro uživatele internetu po kabelové síti v České Třebové je nyní 1000 Mbit/s. Porovnáme–li tyto údaje se stavem, který byl  v březnu 2001, jedná se o výrazný nárůst. Tehdy jsme měli rychlost připojení 2 Mbit/s dohromady pro Českou Třebovou a Ústí nad Orlicí a celkem jsme v obou městech poskytovali internetové připojení pro 100 účastníků.
 
3.   Televizní programová nabídka v kabelové televizi v České Třebové byla operativně rozšířena dne 3. 5. 2012 o nový program ČT4 HD, jehož vysílání Česká televize zahájila před mistrovstvím světa v hokeji. Tento nový program naladíte na frekvenci 418 MHz.
 
4.   Další rozšiřování a zkvalitňování programové nabídky v kabelové síti připravujeme formou zařazení  nových TV programů v HD kvalitě. V souvislosti s tímto záměrem jsme se rozhodli pro naše zákazníky zakoupit moderní interaktivní multimediální HD boxy, které oproti stávajícím set top boxům umožní našim zákazníkům interaktivní komunikaci, připojení TV přijímače na internet i objednávání a nakupování dalších moderních služeb. Tyto služby budou pro naše zákazníky dostupné po zprovoznění datového centra ELBRUS. První dodávky nových HD terminálů máme přislíbeny na měsíc září 2012.