Plnoletý Rieter Cup 


Krásné 18. narozeniny oslaví začátkem prázdnin RIETER CUP, tenisové mistrovství České republiky mužů a žen, který se hraje v Ústí nad Orlicí. Letšní šampionát se bude hrát od 2. do 6. července.

Duchovním otcem turnaje je ing. Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí. První dva ročníky, které se hrály v letech 1995 a 1996, měly přívlastek turnaje kategorie A. Od roku 1997 se na ústecké antuce hraje nepřetržitě o tituly mistrů republiky. Šampionát dlouhodobě podporuje jeden z největších zaměstnavatelů v regionu, společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, která je součástí průmyslového koncernu RIETER se sídlem ve švýcarském Winterthuru. Koncern Rieter vyvíjí a vyrábí stroje a zařízení pro zpracování příze a strojírenské komponenty. Dalšími významnými partnery jsou Český tenisový svaz,  město Ústí nad Orlicí a Pardubický kraj.

V závěru loňského roku došlo v zákulisí turnaje k zásadní změně. Pořadatelem Rieter Cupu turnaje již nebude společnost RC Sport, její majitel se rozhodl zaměřit svoj aktivity jiným směrem. „Bylo to trochu nečekané, s ohledem na jednání o nové smlouvě s Českým tenisovým svazem a ústeckým tenisovým klubem jsme museli hledat rychlé řešení. Myslím, že jsme nalezli to nejlepší. Pořadatelem bude společnost Vaněk Agency. Dlouholetý ředitel Rieter Cupu Mgr. Vladimír Vaněk stojí v čele turnaje od roku 1997 a ví o něm všechno. S ústeckým klubem byla podepsána nová smlouva, tenisový šampionát by se měl v Ústí nad Orlicí hrát v letech 2012 až 2014,“ říká ing. Jan Lustyk a jedním dechem dodává: „Samozřejmě to bude odvislé od ekonomické situace.“  

Připomeňme, že tituly ve dvouhrách vloni v Ústí nad Orlicí vybojovali český reprezenatnt Lukáš Rosol (TK Precolor Přerov) a Zuzana Skočdopolová (LTC Pardubice).

 

PROGRAM RIETER CUPU 2012:

Pondělí 2. července: 1. kolo dvouhry mužů a žen, 1. kolo čtyřhry mužů a žen.

Úterý 3. července: 2. kolo dvouhry mužů a žen, 2. kolo čtyřhra mužů a žen.

Středa 4. července: čtvrtfinále dvouhry mužů a žen, semifinále čtyřhry mužů a žen.

Čtvrtek 5. července: semifinále dvouhry mužů a žen, finále čtyřhry mužů a žen.

Pátek 6. července: finále dvouhry mužů a žen.

Další informace na webových stránkách turnaje www.rietercup.cz  (re)