Simonová stříbrná na mistrovství světa amatérů                


Monika Simonová, českotřebovská závodnice v cyklistice, prokázala, že se jí i v této sezóně daří. V sobotu 19.5. se zúčastnila mistrovství světa amatérů v časovce. Tento závod se konal stejně jako v loňském roce v Itálii u města Ferrary. Monika nastupovala do závodu jako jedna z favoritek na mistrovský titul a největší konkurencí ji měli být hlavně domácí závodnice. V napínavém souboji, kde v cíli dělilo prvních pět závodnic 40 sekund, vybojovala Monika 2. místo a tím obhájila pozici z loňského roku. Podle předpokladu první i třetí místo braly italské závodnice.
Letošní konkurence byla na mnohem vyšší úrovni a tím je toto 2.místo cennější , dodala Simonová ke svému výsledku.
Závodu se účastnila také loňská mistryně světa Alexia Bertocco, která ale letos na stupně vítězů nedosáhla a skončila na 4. místě.
 
Závodnice z České Třebové se v rámci pobytu v Itálii a přípravy na Mistrovství světa zúčastnila dalších dvou závodů. Jedním z nich byl prestižní maraton v Bergamu, který má pod svým patronátem italská cyklistická legenda Felice Gimondi. Za účasti 2500 startujících mužů a žen skončila Monika, na 150 km trati,v kategorii žen na 6. místě. Cenné vítězství poté vybojovala na silničním závodě, který se konal ve Forli. Zde s přehledem zvítězila a zakončila tak úspěšný závodní týden v Itálii.