Českotřebovský deník 158/2012  (27.6.)                                 
SDH Česká Třebová informuje 

Dnes  27.6. proběhlo cvičení okrsku č. 12, které se  konalo na vybydleném paneláku G57 mezi kolejemi směr Třebovice. Cvičení se zúčastnilo všech 10 sborů našeho okrsku (Dl. Třebová, Lhotka, Parník, Č. Třebová, Rybník, Třebovice, Kozlov, Svinná, Přívrat, Skuhrov)  Probíhalo na třech úsecích:
1.Vyhledávání osob v bytě (hasiči se pohybovali se zavázanýma očima)
2. Sebezáchrana (všichni hasiči prováděli sebezáchranu slaněním z 2. n.p. a) pomocí hadice b) pomocí opasku, lana a karabiny)
3. První pomoc,  (Laická resuscitace, popáleniny, šokové stavy - zajišťoval červený kříž)
Cvičení pořádalo SDH Česká Třebová Cvičení začalo mezi 15:45 a16:00 nástupem a trvalo cca do 19:00.
 
Dva českotřebovští atleti Mistry ČR na "prodlouženém Týdnu sportu" (v Praze) 

Od pátku 22.6. do neděle 24.6. se v Praze na stadionu Evžena Rošického konalo atletické mistrovství České republiky dorostenců a juniorů na dráze. Tento podnik je nazýván "gigant" pro velké množství závodníků a disciplín. Na mistrovství se svými výkony, potvrzenými i úspěšnými starty v I. atletické lize mužů, nominovali i dva studenti z České Třebové - Jan Friš a David Bartůněk, oba závodící za Jiskru Litomyšl. Oba dva na mistrovství zvítězili ve svých disciplínách a stali se mistry České republiky. Honza vyhrál stýpl dorostenců na 2 km a David soutěž juniorů v hodu diskem. Navíc byl Honza druhý v běhu na 3000m a David čtvrtý ve vrhu koulí. David má již za sebou starty na mistrovství republiky dospělých a na Mezistátním utkání ČR - Chorvatsko - Maďarsko - Slovinsko juniorů a juniorek. Honza byl nominován do výběru reprezentace na mezistátní utkání dorostu ČR - Maďarsko - Slovensko, které se bude konat v červenci v Nových Zámcích. Všechny výsledky a další podrobnosti jsou na webu www.atletika.cz.
 
 
 
Bikepark Peklák - start se odkládá

Zahájení provozu se prozatím z administrativních důvodů odkládá. Sledujte web.
Peklák tým připravuje tratě různých obtížností, od černých pro zkušené downhill ridery, červené technické tratě vhodné i pro zkušené XC jezdce a modré pro širokou veřejnost zvládající alespoň základy jízdy v terénu. Plánky tratí, otevírací dobu a ceník jízdného zveřejníme  v nejbližší době.
První fotky ze zkušební jízdy po značených trasách v nově zřízeném Bikeparku Peklák poslala Milana Soukupová.