ZPRÁVY ZE SPORTOVNÍ GYMNASTIKY                       

Opět spousta medailí z republikové soutěže
Pět gymnastek českotřebovského oddílu postoupilo z krajského přeboru do republikového finále ČASPV, které se konalo 19. května tradičně v hale Sportcentra Doubí u Třeboně. Soutěž byla vyhlášena pro jednotlivce i pro družstva. Družstvo v každé kategorii pak tvořili tři závodníci, kteří se v krajské soutěži umístili na prvních třech místech. Každý rok zatím sklízíme úspěchy a vozíme domů medaile, zejména v seniorských kategoriích. Letos jsme získali několik medailových pozic v nejmladších dětských kategoriích.
Druhé místo a stříbrnou medaili si vybojovala v konkurenci 40 děvčat v kategorii mladších žákyň I Denisa Švábová, Adéla Kolářová obsadila 12. místo. Denisa Švábová společně se dvěma gymnastkami ze Svitav (Kolouchová, Karlíková) zvítězily v soutěži družstev a pro Pardubický kraj získali cenné první místo. V kategorii mladších žákyň II (42 závodnic) zabodovala Tereza Lipavská, která obsadila krásné 2. místo, Sabinu Habrmanovou v téže kategorii odsunul pád z kladiny na 4. místo. Sabina Habrmanová společně s gymnastkami ze Svitav (Jeníková, Řiháková) obsadily 2. místo v soutěži družstev. I Báru Bumbálkovou, která byla 5. mezi staršími žákyněmi I (30 závodnic) připravil pád z kladiny o medaili. Družstvo starších žákyň I ve složení Bumbálková (ČT), Škrobánková (ÚO) a Kopková (Kornice) obsadilo 6. místo.
 
Brněnský pohár v TeamGymu
V sobotu 2. června se náš tým ve složení Bicanová, Habrmanová, Hermanová, Lepšová, Lipavská, Kolářová A., Kolářová P., Špátová, Štichauerová a Švábová zúčastnil již podruhé závodu v TeamGymu, tentokrát v Brně. Nejlepší hodnocení jsme získali po předvedení pohybové skladby, kde jsme dostali druhou nejvyšší známku. Bohužel nepovedená akrobacie a trampolína nás odsunula až na předposlední osmé místo. Tato týmová soutěž je pro nás stále novinkou a zkušenosti nám trošku chybí. Velká pochvala patří rodičům, kteří nás přijeli na soutěž podpořit a v publiku hlasitě podporovali náš tým. Ještě tři měsíce se můžeme věnovat pečlivé přípravě týmu, neboť další soutěže nás čekají až na podzim.
 
Nábor dívek do oddílu
Nábor je určen pro všechny šikovné dívky ve věku 5 – 7 let, které mají zájem o atraktivní gymnastickou disciplínu TeamGym a sportovní gymnastiku. Hledáme sportovně nadané dívky, které by doplnily tým nejmladších dívek, chtěly se naučit něco nového a zasoutěžit si. Gymnastika vyžaduje píli, odhodlání, disciplínu, trpělivost a pravidelný trénink (2 krát týdně). Těšíme se na případné zájemce. Informace na webu www.gymnastikact.estranky.cz.  
Mgr. Martina Kršková a Mgr. Hana Fučíková