VYNIKAJÍCÍ ÚSPĚCH MLADÝCH VOLEJBALISTŮ NA TURNAJI V BRNĚ

O víkendu byl na kurtech VUT v Brně zahájen turnaj minivolejbalu v barvách.
Česko bylo rozděleno do dvou skupin v Jablonci nad Nisou se hraje oblast Čech a v Brně se hrál turnaj moravských celků a východních Čech. Pořadatelem byl VK Královo pole Brno ve spolupráci s Českým volejbalovým svazem, a zúčastnilo se 130 družstev z Moravy a východních Čech.

Mladí českotřebovští volejbalisté odjížděli na tento turnaj jako favorité a po zlatých medailích z Mistrovství ČR ČOS si vedli opět na výbornou.  V sobotních kláních bojovali mladí volejbalisté mezi sebou v kvalifikačních skupinách, kde postupně porazili volejbalisty z Ostravy, Zlína, Drásova, Nechanic a Frýdku-Místku a skupinu vyhráli a získali si tu nejlepší pozici do finálových bojů. V neděli byli na programu „bitvy“ o medailová umístění a o účast na celorepublikovém finále, které se bude konat v září v Ostravě při příležitosti kvalifikace mistrovství Evropy mužů. Na závěr se ve finálovém duelu střetli naši kluci z týmem z Letovic a ani tento nejlepší moravský tým nenašel na naše hráče recept a roli favorita jsme dokonale splnili. Finálový zápas přenášela na internet společnost TVCom a pokud budete mít zájem můžete se na něho podívat.
Zápasy rozhodovaly kadetské a juniorské reprezentantky, které jsou v Brně na soustředění. Celou akci sledoval z povzdálí koordinátor dívčí složky a šéf projektu Minivolejbal v barvách Aleš Novák, na minivolejbalisty se přijel podívat i předseda ČVS Zdeněk Haník. V neděli se malým volejbalistům splnil sen. Na jejich minivolejbalové výkony se totiž přijely podívat samotné reprezentantky, které využily krátkého volna před důležitým utkáním Evropské ligy 2012 proti Nizozemsku.

Konečné výsledky:

1.     T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II.

2.     Letovice

3.     Beskydy Frýdek – Místek

4.     Ostrava

5.     Znojmo

6.     Drásov

Tuto kategorii v nejbližší době čeká poslední kolo krajského přeboru, kde již nemůže být naše družstvo předstiženo a čeká náš oddíl již třetí „mistrovský titul“ v mládeži v této sezoně. Prozatím s neuvěřitelným výsledkem 58 vítězných zápasů a neztraceným žádným setem 116 : 0   !!!!

                                                                                                                   Za volejbal Česká Třebová Lubomír Vašina