4. ročník cyklomaratonu o Velkou cenu města Česká Třebová je za námi. Po deštivém týdnu byla sobota horká a letní počasí více lákalo k vodě. Přesto se  na starzt českotřebovského cyklomaratonu dostavil slušný počet cyklistů. Očekávání nezklamal  patron závodu,  který pomáhal tomuto závodu "na nohy", mistr světa Jaroslav Kulhavý, který zařadil tento závod do své přípravy. termín se hodil, za týden bude závodit na významném závodě v Kanadě. Pořadatelé - firma Vaněk agency ve spolupráci se skupinou Chmelové šišky pod vedením Pavla Čechala připravili opět náročnou a dobře značenou trať. Každý účastník se mohl rozhodnout, zda mu postačí absolvovat jednokolový závod na 34,5 km nebo trať dvojnásobnou.  Počet závodníků na kratší trať byl pochopitelně daleko větší.  V první řadě se na startu seřadilo 5 závodníků, kteří se zúčastnili všech čtyř dosavadních ročníků Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu,  aby se spolu  s mistrem světa Jaroslavem Kulhavým a starostou města Jaroslavem Zedníkem  vydali na trať závodu.- Startérem závodu byl místostarosta Miloslav Keprt. Pro snímaní průjezdu závodníka cílovou bránou byl poprvé použit jednorázový RFID (radio frequency identification) čip, který byl ve formě samolepky přilepen na startovní číslo nebo na přilbu závodníka (pořadateli odpadla organizace zpětného odběru čipu). · Při průjezdu cílovou bránou   RFID čip jednoznačně  identifikoval závodníka a včetně  času zaznamená do databáze, ze které jsou speciálním softwarem zpracovány výsledky dle kriterií pořadatele závodu. A tak se  hned po průjezdu závodníka cílovou bránou se ihned objevila data závodníka včetně průjezdového času na přenosném bezdrátovém terminálu.  systém je pro zajímavost nastaven i tak, že po průjezdu cílovou bránou zároveň odchází závodníkovi  SMS zpráva s neoficiálním výsledkem.   Závodu se zúčastnila také řada místních cyklistických nadšenců.
 
Nejlepším závodníkem  ve dvojkolovém závodě na 69 km byl podle očekávání Jaroslav Kulhavý, který měl v cíli více než osmapůlminutový náskok před druhým Michalem Kaněrou (GHOST MOJE KOLO) a více než desetiminutový před třetím Michalem Horákem (BMC SAVO RACING). Kompletní výsledky najdete ZDE..
 
Jednokolový závod na 34,5 km měl dvojnásobnou účast. Nejlepšího času dosáhl Pavel Skalický  ze Žamberka (*1992), který o více než minutu porazil Ondřeje Horynu z Trutnova a o 4,5 minuty Petra Svobodu z Hlinska. Kompletní výsledky najdete ZDE. Nejlepší českotřebovský závodník Zdeněk Dejdar byl v toto kratším závodě klasifikován na 9. místě, Jana Jiroušková na místě patnáctém (oba RCR Racing team Česká Třebová). Starosta města Jaroslav zedník (se startovním číslem 100) projel nakonec cílem na 69 místě. Čas není důležitý, ale lze říci, že si splnil svoje předsevzetí, které si dal před závodem, tedy že se nenechá v závodě předjet  o jedno kolo. - pořadatelé hodnotí na webových stránkách závodu ještě řadu dalších dílčích kategorií...
Fotografie ze závodu obětavě zajišťovala Mgr. Milana Soukupová a Vojtěch Soukup, jejich snímky pokryjí velkou část trati závodu.