Skvělý úspěch malých fotbalistů FK Česká Třebová           



V sobotu 2.6. se mladí fotbalisté zúčastnili krajského finále mladších přípravek ročníku 2003 konaného ve Skutči. Do tohoto finálového turnaje postoupilo devět nejlepších týmů z Pardubického kraje, které doplnil pořádající oddíl. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. Naši kluci se střetli ve skupině nejprve z Chrudimí, kterou porazili 6:3, potom remizovali s Vysokým Mýtem 1:1, porazili Letohrad 6:2 a v posledním utkání s Přeloučí jim stačila remíza k postupu. Naši hráči si však vybrali oddechový čas a byli poraženi 4:3. Tímto výsledkem se dění ve skupině velice zamotalo a na druhé postupové místo byli najednou tři uchazeči, a to my, Vysoké Mýto a Přelouč. Posledně dva jmenovaní ještě měli hrát mezi sebou a Vysoké Mýto zvítězilo 7:1. Avšak díky většímu počtu vstřelených branek jsme nakonec postoupili do semifinále proti nejlepšímu celku z druhé skupiny, a to proti Pardubicím. V druhé skupině nastoupily ještě týmy Ústí nad Orlicí, které hrály druhé semifinále proti Chrudimi, dále Litomyšl, Hlinsko a Skuteč.

Semifinále přineslo velice vyrovnaný zápas, kdy jsme se nejprve bránili počátečnímu tlaku Pardubic, z kterého vytěžily vedoucí gól do naší sítě. Nám se postupně podařilo hru vyrovnat a dvěma brankami jsme šli do vedení. Naše vedení jsme však již nenavýšili a Pardubice nakonec vyrovnaly na konečných 2:2. O postupujícím musely rozhodnout penalty. Naši hráči se ani jednou nemýlili a náš brankař Matěj Deml jednu penaltu chytil. Tak na nás čekalo finále, do kterého postoupila Chrudim.

Finále začalo tentokrát naším náporem, ale Chrudim nás ztrestala jedním povedeným útokem a ujala se vedení. Naše hráče to donutilo ještě více zvýšit svoji aktivitu a třemi góly jsme vývoj otočili. Po přísně nařízené penaltě Chrudim snížila na jednobrankový rozdíl krátce před poločasem. V druhém poločase kluci v sobě našli zbytek sil, Chrudim zatlačili na jeho polovinu a nasázeli jim ještě čtyři góly. Konečný výsledek nakonec byl 7:2 a kluci mohli slavit vítězství, které si za svoji bojovnost a nasazení po právu zasloužili.

Poděkování patří nejenom hráčům, kteří si z turnaje odvezli krásný pohár zlaté medaile a mnoho radosti, ale i rodičům, babičkám, dědečkům a ostatním, kteří kluky podporují.

 

HOŠI DĚKUJEM !!! 

Hráči, kteří se turnaje zúčastnili: Matěj Deml, Radim Karlík, Miloslav Hýbl , Jakub Štichauer, Jakub Vašata, Matěj Hildebrand, Matěj Krása, Tomáš Jebavý, Adam Bezdíček, Ondřej Hamerník a Dominik Horák

Za tento tým ještě v sezóně nastupovali hráči: Matěj a Šimon Kolářovi, Filip Neugebauer, Adam Rybka, Švíř Petr a Carole Paukertová

Trenéři: Radim Dlouhý, Roman Krása a Martin Brejcha