SKŘÍTEK HABRMÁNEK PROŽIL
DUHOVÝ TÝDEN S DĚTMI
Z MATEŘSKÉ ŠKOLY HABRMANOVA

1.červen, Mezinárodní den dětí, oslavují tradičně holčičky a kluci z mateřské školky Habrmanova celý týden.Jaký byl ten letošní?

 

Sluníčkové pondělí
proběhlo v městské knihovně, kterou postupně navštívily jednotlivé třídy. Po shlédnutí zdramatizované pohádky J. Čapka „O pejskovi a kočičce“ děti rozvíjely své pracovně výtvarné  schopnosti a manuální zručnost, když měly příležitost vyrobit si krásná, veselá sluníčka.
 
Žirafí úterý
se uskutečnilo na zahradě MŠ, při kterém si chlapci i děvčátka prověřovali své fyzické síly a pohybové dovednosti, když vyskakovali vzhůru do výšky až k hlavě „skákací žirafy“.
 
Pejsánková středa
nám prokázala pravdivost rčení: „Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské ctnosti bez lidských nectností.“ A také: „Ten, kdo řekl, že štěstí se nedá koupit, zapomněl na štěňata.“ Asi každý chovatel si přeje poslušného pejska, ale kolik z nás, páníčků, ví jak a umí štěňátko vychovat? Obdiv patří kynologům ze ZKO Podhorka, kteří k nám docházejí pravidelně každým rokem.
Prezentují dětem v MŠ, jak jsou jejich psí kamarádi šikovní a dokazují také, jak soužití člověka se psem nebo s psíčkem může životy nám všem zpestřit a obohatit.
 
Na čtvrteční dobrodružství 
byli všichni zvědaví a netrpělivě očekávali policisty. Máš odvahu? Necháš si nasadit pouta? Jak se teď cítíš? Mnoho zajímavostí o práci uniformovaných strážců pořádku a klidu vám přijeli prozradit členové Městské policie.

 

V pátek se na obloze stáhly mraky a pršel deštíček.
Ale ani jedna kapka nepokazila týdenní plány oslav. Ty, místo venku, probíhaly individuálně podle záměrů p. učitelek v jednotlivých třídách. Po této akci p. učitelky s dětmi besedovaly a při sdělování zážitků z celého týdne vyplynulo, že každý den se stal pro naše svěřence radostnou událostí, příjemnou nebo zajímavou zkušeností, ale také zdrojem správných morálních základů do života.
 
Za ochotu a spolupráci děkujeme všem pracovnicím Městské knihovny Česká Třebová, kynologům ze ZKO Podhorka Česká Třebová a členům Městské policie Česká Třebová, že obětovali svůj čas, věnovali se našim dětem a běžný týden proměnili v nevšední, slavnostní a sluníčkově duhový.
 
Za MŠ Habrmanova Jana Faltysová