Českotřebovský deník 167/2012  (6.7.)                      
Rieter cup má v sobotu 7. července finále Minář - Šátral  

tenisový šampionát byl slavnostně zahájen v neděli prvního července v reprezentativních prostorách orlickoústecké Hernychovy vily. V pořadatelské „trojkoruně“ letos společnost společnost RC Sport nahradila Vaněk Agency, spolupořadatelství zdejšího Tenisového klubu a Českého tenisového svazu zůstalo zachováno. Setkání se zúčastnili zástupci města, Pardubického kraje, sponzorů, místního tenisového klubu a pozvaní hosté. „Vloni jsme tady připomínali 15. narozeniny mistrovského Rieter Cupu, který dostal krásný dárek v podobě wimbledonského vítězství Petry Kvitové. Letos slaví náš turnaj, budeme-li počítat jeho první dva nemistrovské ročníky, osmnáctiny. Rieter Cup je zkrátka plnoletý. A není bez zajímavosti, že také v předvečer letošního turnaje dostal Rieter Cup dárek a opět z Wimbledonu. Většina z vás asi ví, že loňský vítěz Rieter Cupu Lukáš Rosol porazil ve druhém kole slavného Wimbledonu světovou dvojku, španělského tenistu Rafaela Nadala. V této souvislosti se nabízí nové motto našeho turnaje: „Kdo chce porazit Nadala ve Wimbledonu, musí vyhrát Rieter Cup!,“ pobavil přítomné ředitel turnaje Mgr. Vladimír Vaněk.
  Vzápětí hovořil generální ředitel a jednatel společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí ing. Jan Lustyk, který turnaj v roce 1995 vymyslel. „Nebudu zastírat, že Rieter Cup je pro mne osobně srdeční záležitostí. Naše firma je dlouhodobým a stabilním partnerem organizátorů, v letošním roce poprvé společnosti Vaněk Agency. Zdá se mi až neuvěřitelné, že Rieter Cupu je osmnáct let. Podařilo se nám ujít hezký kus cesty, během uplynulých let se v Ústí nad Orlicí představila později řada úspěšných tenistů a tenistek. Na prvním místě musím jmenovat Radka Štěpánka a Petru Kvitovou, pozornost však zaslouží například i Jan Hájek, Lukáš Dlouhý nebo Lukáš Rosol.“
O tenisových mistrech České republiky pro rok 2012 se na Rieter Cupu rozhoduj už pošestnácté, hraje se od 2. do 7. července.  
Minář splnil očekávání a ve finále ho vyzve Šátral  kurtu číslo 1 do finále za hodinu a čtrnáct minut minut proklouzl podle očekávání Ivo Minář (č.1 – I. ČLTK Praha). Nasazená jednička turnaje a bývalý 62. hráč světa si vcelku hladce poradil s Robertem Rumlerem, startujícím u nás na divokou kartu ČTS, 6:3, 6:2. Před slušně zaplněnou tribunou předvedli oba tenisté kvalitní tenis plný zajímavých výměn. Druhým finalistou se bez boje stal Jan Šátral (č. 3 - I. ČLTK Praha). Dnešní semifinále mezi nasazenou dvojkou Janem Hernychem a Janem Šátralem první jmenovaný skrečoval. Důvodem je zablokovaný krk, se kterým má Honza již delší dobu starosti.
Malá kopaná na Lhotce bude 14. července 

Sokol Lhotka ve spolupráci s osadním výborem Lhotka si Vás dovolují pozvat na 14. července od 8.30 h na VIII. ročník fotbalového turnaje dospělých v malé kopané
LHOTKA CUP 2012
Týmy se mohou hlásit na tel. 608 882 590. Přijďte podpořit fotbalisty a strávit hezký den ve zdejším sokolském areálu. Občerstvení zajištěno. V případě nepřízně počasí změna vyhrazena. Ing. Rudolf Sýkora, předseda osadního výboru Lhotka
ZAHAJOVACÍ KONCERT 39.ročníku Mezinárodních kurzů a setkání přátel komorní hudby Litomyšl   
Komorní orchestr Jaroslava Kociana a sólisté, dirigent Bohuslav Mimra. Program: Corelli, Purcell, Vivaldi, Suk, Janáček.  10. červenec 2012 od 19:30 do 21:15 v UTC+02 Kostel Povýšení sv. Kříže Litomyšl.
Milena Asmanová hrála divadlo již ve Třebové

Přečetla jsem si dnes filmové osobnosti a ČT. K Mileně Asmanové máme jeden doplněk a pár foto. Ještě než Milena absolvovala DAMU, chodila zde v České Třebové do Odborné školy pro ženská povolání a již tam se zajímala o herectví. Ve školním představení Sněhová královna hrála Pohádkaře (na společné fotce zcela vpravo) Jen pro zajímavost - čtvrtá z leva v kožichu je Vojtěška Vohralíková st, t. č. Nečasová, která byla její třídní v letech 1947 - 1949 a která  tuto hru režírovala společně s Andělou Kučerovou.  VV    (Plakát a fotky z představení jsou předány do městského muzea)