24 hodinový cyklistický závod  "Vypusť duši u Třebovky"


Závod  uspořádalo o.s. ROZHOUPEJ MĚSTO.

Na dvacetičtyřhodinovku  se mohl přihlásit  každý neprofesionál, buď jako jednotlivec, nebo ve dvoučlenném či tříčleném družstvu. Start závodu byl v sobotu 21.7. v 10 hodin a cíl byl  v neděli 22.7. v 10 hodin.Trať vedla od  závodu Moldex - Metrix v Hylvátech  s obrátkou pod viaduktem u Zacharovce a měřila 9,2 km.  Startovalo 7 jednotlivců a 5 členů týmů.

Výsledky závodu jednotlivců:1.David Polák (588,8 km) , 2.Milan "Ringo" Richter (552km), 3. Josef Mlynář (524km) .

Výsledky závodu tříčlenných týmů:

1."USTA IBK" (588,8km)Robert Smola, Tomáš Procházka, Milan Morkes ,

2. "Modré želvy" (418,6km) Dalibor Adam, Lukáš Chadraba, Jiří Fikejz,

3. Třebováci "Pohodáři" (193,2km) Josef Kopecký, Jiří Mareš, Vlastimil Dlouhý.

Výsledky závodu dvoučlenných týmů:

1."Tablety" (736km) Miloš Kosek a Marek Břehovský,

2.DVA v jednom" (432,4km) Tomáš Havránek a Vladimír Novák.

Ujeté počty kilometrů byly negativně ovlivněny nočním deštěm a ranním lijákem.O to větší uznání patří všem, kteří absolvovali tento závod. Nás zaujali především nejmladší a nejstarší účastníci. Nejstarším účastníkem byl nezničitelný šedesátiletý "děda" Milan Richter a nejmladšími účastníky byli jeho dva vnuci Tomáš Havránek a Vladimír Novák - 16 a 14 let. Absolutorium zaslouží i čtvrté místo v jednotlivcích českotřebovské Gabči Matějíčkové, která startovala o 2 hodiny později a přesto ujela 450,8 km.

Nejoriginálnějšími závodníky byli Třebováci  "Pohodáři", kdy třebovský zastupitel a divadelník Jan Josef Kopecký během závodu  stačil ještě odehrát divadelní představení a ráno se vrátit. Doslova miláčkem publika se stal Vlastimil Dlouhý, který odjezdil svoji dávku ve společenském obleku a zaměstnance  třebovské radnice důstojně reprezentoval neúnavný  Jirka Mareš.

Zaslechli jsme i příslib zástupce organizátorů J. Kopeckého, že by se mohla trať příští 24 hodinovky protáhnout až do České Třebové.

 

Václav Polák