Aktuálně z juda                                                                       


Mezinárodní turnaj v Grazu 


Ve dnech 30.6.2012 a 1.7.2012 jsme se opětovně zúčastnili Mezinárodního judistického turnaje v rakouském Grazu. Na soutěž jsme přihlásili celkem 16 našich judistů ve všech věkových kategoriích. V juniorkách získala 2. místo Pavla Horská. V dorostencích Marek Švestka obsadil 3.místo. Starší žáci Filip Adamský, Jan Formánek i Karel Gregar zůstali bez bodovaného umístění. V kategorii mladších žáků obsadil Dušan Provazník 7.místo , Antonín Kobza 5.místo , Vít Škrkoň 9.místo , Lucie Rybková 5.místo , Magda Klimešová 5.místo , Kristýna Klimešová 7.místo , Dominik Štusák a Jan Růžička zůstali bez bodovaného umístěn í. V mláďatech získal David Vích 3.místo , Ondřej Málek 2.místo a Petra Vážková 3.místo. Obrovská gratulace všem medailistům!

 

Mezinárodní velká cena Nového Bydžova 


V sobotu 26.5. 2012 se konal 14. ročník mezinárodní velké ceny Nového Bydžova. V letošním roce startovalo téměř 300 závodníků z 25 oddílů ČR a oddíly ze zahraničí – z Rumunska, Bosny a Hercegoviny, Německa, Slovenska, Polska, Chorvatska a Ukrajiny. V celkovém pořadí oddílů jsme obsadili 4. místo, když první bylo družstvo z Rimavské Soboty, druhý byl Nový Bydžov a třetí Arad z Rumunska.

 

Finálové postupy v dorostenecké lize


Marek Švestka, Vojtěch Typl a Lukáš Hordějčuk budou na podzim ve finálových kolech dorostenecké ligy! V sobotu 26.5.2012 se v Olomouci konalo 2.kolo Dorostenecké ligy skupiny B. Náš dorostenec Marek Švestka hostující i trénující v Judoklubu Olomouc pomohl tomuto družstvo k potvrzení 2.místa a k postupu do podzimní finálové skupiny. Stejně tak dorostenci Vojtěch Typl a Lukáš Hordějčuk hostující za SKP Judo Nový Bydžov pomohli Bydžovu potvrdit 3.místo a stejně jako Marek postoupili se svým oddílem do finálové skupiny. Vítězem skupiny B se stal 1.JC Baník Ostrava. Ze skupiny A postoupily do finále ještě Prachatice, Litoměřice a Plzeň. Klukům patří poděková ;ní, judu zdar.

 

Úspěšné 2. kolo Samurajské katany 


Dne 19. 5. 2012 se závodníci našeho oddílu zúčastnili druhého kola Samurajské katany v Turnově. Na závody odjelo z našeho oddílu celkem 39! závodníků v kategoriích koťat, mláďat, mladších a starších žáků a žákyň. Ve velké konkurenci obsadili 1. místo: Karel Gregar, Tomáš Kovář, Antonín Kobza, Jan Janiš, Ondřej Málek, Matěj Řezníček, Lukáš Rybka, Veronika Janišová a Martina Paarová. 2. místo obsadili: Jan Formánek, Magdaléna Klimešová, David Vích, Filip Štusák, Ondřej Voleský a Romana Hylenová. 3. místo obsadili:Kristýna Klimešová, Dominik Štusák, Dušan Provazník, Zuzana Gregarová, Jakub Herman, Patrik Habiger, Vít Smejkal, Dominik Řehák, Michaela Čížová, Tomáš Rybka, Vladimír Synek, Jakub Janíček, Zora Zemánková a Sofie Horská. Nutno pochválit i ostatní závodníky našeho oddílu, kteří se na turnaji neprobojovali do medailových bojů, ale předvedli velice zdařilé výkony a za svoje vystoupení se nemusí vůbec stydět. Opět se potvrdilo, že JUDISTÉ dělají čest nejen svému oddílu, ale také městu Česká Třebová.