ŘETŮVANKA  VYCESTOVALA NA MORAVU 

V neděli 29.7.2012 se dechová hudba Řetůvanka vydala do Dřevohostic u Přerova. Přijala pozvání tamního vedení obce účastnit se 19.setkání dechových hudeb Dřevohostice 2012. Řetůvanka se jako jediný zástupce Čech představila jak v slavnostním průvodu, tak samostatným hodinovým koncertem a to v téměř kompletní sestavě 33 členů dechovky. Pro početné moravské publikum bylo vystoupení klasické české dechovky velkým zpestřením a dlouhý potlesk sklidili i naši dva nejmladší sólisté Natálka Burešová a Kryštof Klumpar. Řetůvanka děkuje paní Heleně Benešové z České Třebové, která se velkou mírou zasloužila o naše účinkování na tomto festivalu a dále firmě Drumel a panu Pavlovi Rybkovi za zajištění bezproblémové autobusové přepravy orchestru.Nejbližší vystoupení Řetůvanky v okolí se uskuteční 26.8.2012 od 15.00 do 18.00 hodin na hřišti ve Voděradech u Džbánova v rámci nedělního pouťového odpoledne.
Autorem fotografií je Alois Vyroubal. Kompletní fotoreportáž z festivalu v Dřevohosticích naleznete na webových stránkách DH Řetůvanky www.retuvanka.ic.cz v sekci fotogalerie.
                                                                                                                                                         Věra Zemanová.   

 


Poděkování pro Řetůvanku

Dopis, který uvádím, jsem dostal v kopii také ke zveřejnění. Dělám to velmi rád, neboť ukazuje, ževe Třebové dobře známá Řetůvanka dělá svou práci velmi dobře:
 
Vážená paní Zemanová a pane Zemane,
Bylo pro nás potěšením přivítat Vás na letošním XIX. ročníku Setkání dechových hudeb v Dřevohosticích. Pro náš festival je vždy určitým ozvláštněním a přínosem, když nám zahraje česká kapela a zahraje pěkně svou českou písničku, tak jak to předvedla Řetůvanka. I když se říká, že skromnost je na místě každého lidského konání, ve Vašem případě skromní být nemusíte. Snesete srovnání s předními moravskými kapelami a věřte že vím co říkám. Osobně organizuji již 6. ročník festivalu, takže mé poznatky už snad mají určitou vypovídací schopnost. Rovněž názory diváků, které byly námi organizátory zaznamenány, byly jen a jen příznivé. Vystoupení nejmladší členky Vaší kapely bylo velmi  emotivní a doslova zaselo nadšení do řad přihlížejících diváků. Určitě jste to poznali na bouřlivém potlesku.  
Vážená paní Zemanová a pane Zemane. Svým vystoupením jste obohatili letošní ročník Setkání dechových hudeb v Dřevohosticích -  jménem celého festivalového organizačního výboru Vám za předvedený bravurní výkon srdečně děkuji a přeji hodně dalších úspěšných vystoupení. S přátelským pozdravem Dostál Petr místostarosta městyse Dřevohostice            
 
(fotografie z festivalu v Dřevohosticích)